Våtvarma omslag

Oj, inatt har det tydligen regnat och vi vaknade till sydliga vindar och en tropisk fuktighet som heter duga. Det 88% luftfuktighet och +21. Med värkande ryggar och stela nackar blir det inte några större åthävor idag. Fast vi körde en städning som ju inte tar alltför mycket på krafterna. När Mr J skulle cykla och köpa bröd plingade det vid grinden. Där stod en brandman och sålde almanacka, så nu har vi köpt vår första. Bara att vänta på sopåkarna och polisen då, sedan har vi gjort vår plikt för detta år.

Men igår plingade det också vid grinden och där stod en postdam och ville ha påskrift. Ett platt paket lämnades över till mig och där var den:

tack Glenn Snoddas för vinsten. Jag har bläddrat försiktigt i den och en kväll ska jag fördjupa mig i alla bilder och text. Det ska bli ett nöje att sitta vid den öppna spisen , sippande på ett glas rött från trakten och bläddra i denna bok.

Vi var ju tvungna att testa spisen och se att den verkligen fungerade. Tar det sig eller?

Jodå, Mr J kan sina saker. Här satte elden fart och snart hade vi en lite sprakande brasa. Detta var ju endast ett prov och därför ville vi inte brassa på så mycket. Men det knastrade hemtrevligt och luktade gott i hela huset.

Nu kan vi se fram mot många hemtrevliga kvällar. Kuma var lite skeptisk till en början men sedan låg han i soffan och tittade in i spisen. Varmt och gott för lilleman som ju börjar bli rätt gammal nu med sina 10 år. Skulle tro att det blir en brasa denna eftermiddag för att få bort fukten i huset.

De varnar för åska så det kan nog braka loss under kvällen. Skönt att sitta i ett stenhus som idag luktar lavendel efter rengöringsmedlet. Finns ju inte grön såpa här så jag försöker välja lukter jag tycker om. Tittade nu på väderrapporten och nu blir det tydligen ingen åska men en del regnskurar. De brukar aldrig vara så länge här.

Jag är ju nyfiken på hur hösten och vintern kommer att vara här. Våren har vi ju upplevt nere vid Vias där Medelhavet gjorde luften fruktansvärd fuktig och det blåste så mycket. Nu är vi ca 20 min från havet mitt i vinfälten och än så länge kan vi inte klaga på blåsten. Här råder ju ett mikroklimat som innebär att det inte blir kallare än +-0 på vintern vilket ska vara januari-februari. Lite fuktigare ska det vara i november-december. Nu är det oktober och temperaturen har inte varit under +20 någon dag. Jaja, vi har det bra och njuter av livet.

2 svar på ”Våtvarma omslag

Lämna ett svar