fbpx
Tvättdag för det regnar inte

Tvättdag för det regnar inte

Tidigare sade väderappen att det skulle regna här idag men pilutta på appen för det gör det inte. Men det har blivit kallt bara +17 idag och då blev det strumpor på. Jag har lakan på tork för idag ser

himlen ut så här:

Inte direkt solsken men bra torkväder i alla fall.

Grannen har jättefina rosor och sådana vill jag också ha. Noterar på min lista till Jardin. Ska shoppa till våren har jag tänkt.

Ett apelsinträd kanske eller citroner. Har svårt att bestämma mig för vad jag vill ha när det gäller just det. Men beslutet mognar säkert precis som grannens apelsiner. Det ligger flera på marken och jag tycker att det verkligen är slöseri att inte plocka dem. Blir ju finfin juice till frukost av dem. Ser att de redan klippt ner sina mullbärsträd men vår närmaste granne har inte gjort det så vi avvaktar med vårat ett tag till. Så fina blad fortfarande på det.

Men nu ser man faktiskt en del gula blad på vinstockarna. Det är ju 21:a oktober så det är väl inte så konstigt. Såg på facebook att det var översvämning i Pezenas igår och även oväder mot Provence. Frankrike är stort och skillnaden på hur vädret är blir ju efter det.

Här ska det visst bli fina blå blommor till våren och det ser jag fram mot. Vi har ju inte upplevt trädgården på våren utan  kom hit mitt i sommaren då allt var torrt.

Nu ser ju gräset ut som en gräsmatta och hundarna tycker om att gå omkring och nosa.

De har ju en del att röra sig på och mycket att titta på om dagarna. Jag laddade upp batteriet till min kamera idag så nu ska det bli finare bilder hoppas jag. Fast min mobilkamera är faktiskt väldigt bra den också. Tänkte försöka ha mer bilder i bloggen. Lite roligare att se det jag berättar om.

Vi blev väckta idag av en livrasion från Ikea. Mr J hade beställt en del lampor och även ett underlag till vår hallmatta som åker hit och dit när Turbo får glädjeyttringar. Inte bra tycker vi. Alltså att mattan far både hit och dit, för Turbo måste ju få sina tokryck när hon blir glad. Bilder kommer på var lamporna hamnade, men inte på halkskyddet för det är bara grått och hamnar ju under hallmattan. Det ska ju verka men inte synas.

Kan också berätta att jag har en av mina nya bh:ar på mig och den är super. Abecita är ett bra märke när det gäller underkläder. Tyskt om jag inte missminner mig.

Så veckan har börjat bra. Näst sista veckan i oktober. Det går fort nu och barnen här nere sitter i entrén på Super-U och skriver brev till tomten. En stor röd brevlåda står där så de kan posta breven direkt.

 

2 svar på ”Tvättdag för det regnar inte

  1. Gillar skarp bilden på din förstasida.
    Din trädgård kommer säkert att bli jättefin.
    En liten rättelse. Abecita är svenskt och påbörjades 1932 i Borås. Ingår numera i Swegmarks Koncernen. Butik finns i Knalleland.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: