Kompledig

Med ett överansträngt långfinger har jag kompat idag. Förresten regnar det och då tänker inte jag stå ute och bli våt. Inte bra för frisyren som inte existerar, men hundarna tycker inte om att vara ute heller i regn. Ok, nu överdrev jag för Turbo ville inte gå in för en stund sedan. Hon tittade på mig som att jag inte var riktigt klok.

Mr J blev hämtad av M för en tur till Beziers och inköp av material. Här ska göras nya grindstolpar på lördag. Hundarna stod i fönstret och såg när Mr J försvann i en misstänkt skåpbil.

De undersökte noga om grinden var låst och det var den. Mr J låste den ordentligt så ingen kan komma in till oss. Min nyckel hänger trygg i nyckelskåpet. Det ska bli skönt med en grind som man kan låsa lättare för denna är sned eftersom den högra grindstolpen lutar.

Vi gick bort till andra sidan för att inspektera högen med grenar. Jaha, konstaterade hundarna, det regnar på den här sidan också.

Detta återstår att klippa ner i säckar och krattas ihop. Ingen fe hade varit i trädgården och tagit hand om det under natten. Det får bli mitt jobb så fort vädret tillåter och vi har både grind och stolpar på plats.

Idag ser vi inte bort vare sig till Pyrenéerna eller till Nationalparken där Centralmassivet börjar. Molnen har lagt sig som ett lock över Langedoc. Det regnar men det vräker inte ner. Istället är det mer som ett stilla sommarregn.

Kuma ville gå in efter en stund och jag höll med om att det inte var så roligt ute. Men Turbo var av annan åsikt och tyckte att det var helt underbart ute. Det tycker mina rosor också för de blommar fortfarande.

Med våra franska fönster har vi första parkett när de sätter igång med grindjobbet. Något som hundarna uppskattar. Turbo ligger gärna och tittar ut mot gatan. Alltid någon fågel,cykel eller bil som kommer förbi. Detta är verkligen ett hundvänligt hus. Nu ligger de och väntar på att Mr J ska komma hem igen.

  6 reaktioner på “Kompledig

 1. Sol-Britt Granlund
  november 7, 2019 kl. 16:36

  Det ser ut som Kuma börjar sakterligen släppa sin osäkerhet och blir mer nyfiken om vad som händer ute, så härligt.
  Det kommer att bli roligt att följa er grind projekt och få se den nya grinden på plats.
  Önskar er en trevlig kväll!

  • november 7, 2019 kl. 17:00

   Tror att du har rätt i att Kuma börjar känna sig hemma här. På lördag ska det gjutas stolpar. 😁

 2. november 8, 2019 kl. 00:27

  Langedoc tror jag var ett vin mina föräldrar brukade dricka. Härligt med ett sommarregn, här har det varit mer som disregn, småfjuttat mest hela dagen. Så jag hittade ingen soffa att sitt på och borsta Frasse, stod böjd över honom så länge jag orkade och borstade sen hem. Kram

  • november 8, 2019 kl. 10:13

   Tror man kan säga att det är höst här nu.

 3. evadramin
  november 8, 2019 kl. 12:19

  Så mycket som ni jobbar så behövs det ledighet också. Men jag antar att ni tar allt i er egen takt.

  • november 8, 2019 kl. 12:40

   Det gör vi men när vi anlitar hjälp får vi ta hänsyn till deras tider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: