Nu ska hela rasket rivas

Vi var uppe tidigt i morse, ja Mr J var det. Jag steg upp halv nio då gubbarna skulle iväg och köpa nya armeringsjärn, de som Mr J och M köpte i torsdags var inte bra. Tog mig snabbt ur sängen och släppte ut hundarna som fick vara ute under tiden som jag bäddade sängen. Men de skulle bara ner till grinden och nosa.

Tog detta foto igår kväll då jag blev så häpen. Trodde faktiskt inte att någon bodde i huset med det upplysta fönstret. Men det gör det tydligen. Jag trodde att det var någon lada för traktorer eller liknande.

Jag kokade en kanna kaffe till arbetarna där ute och varje gång jag tittade ut genom fönstret så var det bara en som jobbade. Den duktige gubben från Carcassonne som M lejt för att gjuta grindstolparna. Han får gå under beteckningen C eftersom jag inte vet vad han heter.

Här har C kapat ena stolpen som ska bort helt. Den andra ska kapas jäms med muren då det går armeringsjärn till stolpen och genom muren. Vi vill ju inte att muren ska rasa för då blir det mer jobb än vi vill. Men den högra ska jämnas med marken och sedan ska ett nytt fundament gjutas. C flyttar stolpen lite mer åt höger också så grinden passar bättre.

Jag kikade ut precis när vänstra stolpen var kapad och skulle tippas direkt ner på lastbilens flak. De tänker till gubbarna. Hade varit tungt att lyfta stenen från marken och dumt att låta den ramla dit. Ett spännband och så var det fixat. C ska ta med sig all sten så den slipper vi forsla bort. Det är vi mycket glada för.

Sådärja nu är högra stolpen helt borta och ett hål ska göras för nytt fundament. Ja just det. Vi har ingen grind så hundarna måste stanna inne, till Turbos förtret. Klart att hon hade kunnat få vara ute men det dammar hela tiden och så är det en väldigt nyfiken tös som inte ska lägga nosen i någon maskin.

Jag tog hjälp av Mr J och hade dem ute på baksidan i koppel. Tror inte att jag är den populäraste matten idag. De vill inte vara med om sådana nymodigheter. Nu har jag lekt med Turbo som blivit som en valp sedan vi kom hit till huset. Hon är ändå fyra och har inte lekt speciellt mycket sedan hon kom till oss som tvååring. Jag köpte en tvättbjörn på Jardin till henne och den älskar hon att kasta upp i luften och fånga.

Kan berätta att jag minsann inte suttit på baken hela dagen heller. Jag har gått över alla rum med en våt trasa och torkat av skåp och möbler. Får ju inte bryta traditionen med att städa på lördagarna. Golven får vi ta en annan dag, då jag inte har körtillstånd på snabeldraken.

För en stund sedan körde en bil med högtalare där någon hojtade något. Jag tror att det var gula västarna som ville säga något. Varken jag eller C kunde uppfatta vad de sade.

Oj, nu kom Mr J in med ett brev från Le Maire. Jag har tragglat mig igenom det och det är en inbjudan till ett möte nästa fredag. Han vill träffa oss och hälsa oss välkomna till Thézàn . Det var som attan nu blev jag imponerad. Klart vi ska gå upp till Salle du Conseil Municipal och presentera oss. Här känner man sig verkligen välkommen.

  4 reaktioner på “Nu ska hela rasket rivas

 1. Sol-Britt Granlund
  november 9, 2019 kl. 18:04

  Det måste kännas underbart att bli mottagen med en sådan värme, vilken fantastisk känsla att alla pusselbitarna faller på plats och allt känns så rätt!
  Önskar er en trevlig helg ☀️

  • november 9, 2019 kl. 19:25

   Önskar dig detsamma. Visst känner man sig välkommen till byn.

 2. evadramin
  november 9, 2019 kl. 21:13

  Är så roligt att följa arbetet med nya stolpar och grind.
  Så roligt att Turbo har börjat leka som en valp. Hon trivs troligen jättebra nu.
  Här det jag som har körtillstånd på dammsugaren men jag använder inte så så ofta. Föredrar sopborste och skyffel, det är tystare.
  Väldigt trevlig med att bli välkomnad till byn.

  • november 10, 2019 kl. 14:30

   Ska bli spännande på fredag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: