Mårtensafton

Minsann är det precis idag som man ska äta gås. När jag läste i Uppsala var jag alltid på gåsmiddag på nationen. I skåne kunde man höra gäss på flera håll innan denna afton och efteråt så var det tyst. De fick bli middag på många bord. Kändes lite makabert. Men svartsoppa har jag aldrig ätit då blodmat är något jag alltid haft svårt för. Inälvsmat är inte min grej heller. Jag brukade alltid välja champinjonsoppa istället för jag var inte ensam om att inte äta svartsoppa.

Måste ju visa en bild på vår nya fina grind. Nej, nu skämtar jag. Detta provisorium byggde gubbarna innan de körde hem igår. Nu fick jag också veta av Outi att C heter William och det hade jag ju faktiskt hört tidigare men troligtvis förträngt. Brevlådan är fast förankrad med ett rött fint spännband, så postmannen inte ska missa lådan. Just nu sitter den ju även på fel sida av grinden så det kan bli lite förvirrande för honom.

Så kom jag på att det även är fars dag i Sverige idag och ser pappas skrattande ansikte framför mig. Jag tänker på dig pappa och hoppas att du har det bra nu.

Det blev en tidig morgon för Mr J idag med, men jag och Kuma tog sovmorgon till halv tio. Vi var helt slut efter gårdagen. Turbo parkerade sig vid fönstret för här var både M och W i full fart med att bygga grindstolpar. Tur att solen ville vara med idag med för betong vill inte ha regn.

Det blev ett lite snopet slut för byggarna då cementen tog slut och de två sista delarna på höger sida fick ställas löst ovanpå. Idag är det ju söndag och affärerna är stängda. I morgon är det röd dag här i Frankrike och absolut alla affärer är stängda. Det firas första världskrigets slut och det är ju något att fira. Men eftersom all cement ska härdas samtidigt måste det hällas i cement i de två sista delarna så fort som möjligt.

Som synes är den provisoriska grinden uppe igen. Nu fick byggarna komma på en lite annan lösning då de inte kunde använda sig av grindstolparna. Visst är de fina? Men man får använda sig av det man har och där fick trädgårdsbordet en helt annan användning. Hundarna kan konstatera att det både är inbrottssäkert och utbrytningssäkert. Men de är nöjda för nu får de vara ute som vanligt igen. Hur länge stolparna ska härdas vet jag inte men det är säkert några dagar i alla fall. Sedan kan grinden hängas på.

Ha en fin söndag, vi har söndag i morgon också.

 

  2 reaktioner på “Mårtensafton

 1. evadramin
  november 11, 2019 kl. 11:59

  Svartsoppa har jag aldrig smakat men gås är väldigt gott kommer jag ihåg. Var många år sedan jag åt det.
  Det framåt med grindstolparna ser jag.

  • november 11, 2019 kl. 13:20

   Du har inte missat ett dugg om du aldrig ätit svartsoppa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: