Arbetsdag

Trot om ni vill men idag har jag arbetat. Öppnade klipperian i badrummet strax efter tolv då Mr J duschat. Han har tjatat om sitt hår och att han vill bli klippt så det var dags att göra honom till viljes. Nej, jag är inte någon frisör eller frisörska, men efter att en gång ha klippt Mr J vill han att jag gör det i fortsättningen. Mitt hår har jag i stort sett alltid klippt själv, men att klippa andra har jag inte gjort. I mitt och Mr J:s tycke klipper jag väldigt bra och då jag inte vill skämmas över min äkta hälft så är jag väldigt noggrann. Nu är salongen stängd på obestämd tid.

Jag hörde ljud vid vinfältet och en traktor stod längst bort med något avlångt gult fastspänt frampå. Eftersom jag håller koll på aktiviteterna på vinfältet passade jag på att fota inkräktaren. Fast jag tror att det var själva vinbonden som kanske gick runt och tittade till sitt fält. Kanske dags för klippning av vinrankorna med den gula manicken?

Blåsigt ute så vad gör man? Kanske som Kuma lägger sig i soffan och slappar. Allrahelst som Mr J kör omkring med snabeldraken. Ett av Kumas hatobjekt. Då är det bäst att hålla sig borta från golven.

Fröken fotomodell vill också vara med på bild. Höglöpet är på topp just nu och vi får säga till henne att hålla baken borta från Kumas nos. Men hon är faktiskt lydig och går undan när vi säger till henne.

Som sagt så har det inte varit särskilt mycket uteaktivitet idag. Mr J har rullat hem den gröna tunnan och hundarna har varit ute ett tag. Idag kom Mr J hem med en ny whiskyflaska i ryggsäcken och vi ska nog prova den senare. Vi passar på nu när de har extrapris på whisky och cognac.

Det är fredag och snart är vi inne i december. Det går fort nu och jag får nästan lite ångest när jag ska ta fram jullådan. Ska jag pynta något eller strunta i det? Kanske något litet och en lykta utomhus. Vi får se jag tränger undan det beslutet för det är ju fortfarande november.

 

4 svar på ”Arbetsdag

  1. Jag klippte Anders hår (på hans önskemål) ett tag i början av 80-talet. En gång var saxen så slö så vi var tvungna att åka och köpa en ny sax och Anders var typ halvklippt och såg väldigt skojig ut i håret. Sen dess har jag sluppit frisörsuppdragen och det är jag tacksam för. Han med. 🙂

    Till första advent går jag all-in med julen. Tjugondag Knut är det all-out 😀

  2. Bra och praktiskt att vara egen frisör.
    Det lilla julpynt vi har ligger kvar i Rydal. Köper kanske en liten julblomma när vi kommer in i advent.
    Blev det en liten virre på kvällen?

Lämna ett svar