Torsdag = soptunnedag

De är verkligen duktiga på att tömma soptunnorna här. När vi flyttade hit blev vi konfunderade över att de var så små jämfört med de svenska vi hade. Ett år innan vi flyttade fick vi stora dasar till soptunnor med massor av fack. Inte fick vi plats med särskilt mycket i dem och tömningen var varannan resp var tredje vecka. Här tömmer de vår gröna två gånger varje vecka och det är den allmänna där man får kasta allt nästan. Vår gula tömmer de en gång i veckan och där ska det vara plast (tror jag) men det är Mr J som sköter den avdelningen så jag är inte så säker. Vet bara vilka dagar tunnorna ska rullas ut. Vi har inga problem med att de blir överfulla här.

 

Mina julrosor blommar fint fortfarande och det verkar inte avta ett dugg. Fint tycker jag. Nu är det dags för Mr J att rulla iväg den gröna tunnan så hundarna är med ute.

Fast så värst intresserade av tunnan är de ju inte. Grannen kör flismaskin idag och eftersom Turbo höglöper är det deras hund som är mer intressant. Lite jobbigt just nu för båda hundarna är så pipiga. Nu är Kuma så gammal att han inte är så väldigt intresserad men Turbo är så påstridig ibland.

Det var värre när Unkas levde för han var mycket intresserad trots att han var tio år. Där var det nära ett par gånger under åren som var. Våra hannar är/var kastrerade båda två så några valpar riskerar vi inte att få.

Men Kuma brukar vilja gå in efter ett tag och då får han sova ifred.

Vädret är som sig bör idag och vi är glada för att det fina vädret håller i sig. Det regnade tidigt i morse så vi somnade om och när vi steg upp sken solen. Precis så ska det vara tycker jag.

Jag brukar ju skriva om bergen och hur molnen hänger över dem. Det är där borta de är. De skymtar mellan hustaken och nog ser det lite molnigt ut. Det är Minervois som börjar där och där ligger den fina byn Roquebrunn med floden Orb som flyter genom den.

När vi svänger vänster och ut på den stora vägen längst där borta och kör mot Beziers, så kan vi se Pyrenéerna vid klart väder. Underbart att ha sådana underbara vyer när man ska köra och handla.

Soptunnerullningen är väl det mest spännande som händer här idag. Men det räcker bra tycker vi. Nu ska jag bläddra i reklambladet från Super-U för de har extrapris på single malt whisky denna vecka fram till black friday. Ett par nya sorter ska det nog bli.

Inläggsnavigering

  6 reaktioner på “Torsdag = soptunnedag

 1. evadramin
  november 21, 2019 kl. 23:57

  Här i Peniche så finns det stora soptunnor ute på gatorna och i dom kan man slänga vad man vill. Men det finns även sopsortering här ute på gatorna. Men när man kollar i en behållare för plast så finns där allt möjligt. Och det är likadant i dom andra behållarna. Här verkar det inte att vara något som man lägger någon större vikt vid.
  Absolut inte som i Sverige.

  • november 22, 2019 kl. 11:32

   Här är det ganska nytt med sopsortering. De nya tunnorna kom i våras. Vi har också stora tunnor vid vissa gathörn för de som inte har egna.

 2. november 22, 2019 kl. 10:56

  Här i Spanien har vi inte egna soptunnor utan det står ”allmänna” stora tunnor lite här och där ute på gatorna. Ibland ser det verkligen hemskt ut runt dom även fast dom töms varje natt (tror jag?). Vi betalar nån generell avgift för tömningen, tror det är på vattenräkningen (inte mycket jag faktiskt VET som det verkar 😉 ).

  Blev lite förvånad att ni hade hundarna tillsammans nu ända tills jag läste om kastreringen. När jag gick djurvårdarlinjen i förhistorisk tid fick jag lära mig att man inte fick kastrera hundar i Sverige om det inte fanns nån medicinsk orsak. Givetvis ”vet” jag att det har ändrats sen länge, fast den ”vetskapen” har en tendens att ramla bort hela tiden 🙂

  • november 22, 2019 kl. 17:04

   Våra hundar är alla omplaceringar med ett bagage som du förstår. Varför de är kastrerade vet vi inte men de var det då vi tog hand om dem. Men det underlättar då vi har en omplaceringstik också. Alla hundar är födda i Sverige och Finland.

 3. november 22, 2019 kl. 12:39

  Tänk, jag blev lycklig att se ordet Orb. Korsordsord som är så vanligt, var roligt att läsa ordet från en som kan se floden. Orb är också ett ord som används i astrologi. Här är allt novembergrått och blött, snart ska Frasse och jag ut vår sväng.

  • november 22, 2019 kl. 17:06

   Floden kanske fått sitt namn på grund av hur den ringlar sig, som en orb 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: