fbpx
December Jäää….

December Jäää….

Attans vad det lackar mot jul nu då. Fast än så länge är det ingen hysteri på vår gata. Vi har ju endast satt ut ljusnätet och lilla lyktan. Tänkte ta lite foton på hur fint de lyser och naturligtvis är det en mästerfotograf som plåtar. Nej, det är svårt att ta kort i mörker. Har någon ett bra tips för att få bra bilder i mörker så tas de mot med öppna armar.

Provade utan blixt och ja det är små ljusprickar på busken. Nej, det är inte snö som glimmar och inte ens frost utan dagg. Men lite stämningsfullt blev det ju.

Tog från en annan vinkel och med blixt. Där ser det ut som att busken brinner i bakgrunden och våra solcellslampor ryker. Lilla lyktan vid Leo ser ni också. Visst är det tjusiga foton med mycket julkänsla?

Solen värmde skönt idag och Mr J täcker över vattenledningen med lite jord och singel. Det blir ju inte någon tjäle här så rören ligger ofta helt öppet. Nu är ju Mr J en försiktig man som för säkerhets skull ändå vill isolera ifall det blir frost någon natt. Grannen i huset bredvid har en ynka liten plätt med gräs vid vårat staket och där leker minsta barnet. Turbo är nyfiken som vanligt.

Ingen snö på bergen i Centralmassivet än så länge. Men på topparna i Pyrenéerna ligger det snö nu. Liftarna brukar öppna både där och i alperna den 1:a advent. Roligt för dem som åker skidor. Tror inte jag får på mig någon pjäxa på vänster fot och tror inte att den håller för skidåkning heller. Eftersom Mr J är skåning så pratar vi inte om skidåkning.

Min spaning på vinfältet för idag visar att någon rör sig längst bort. Men det visade sig vara en viftargubbe till traktorn som skulle in vid det nybyggda huset där borta. Alltså arbetet med vinrankorna ligger nere just nu.

Hade Kuma som medspanare idag när jag satt i solen på kistan. Det var så skönt att bara sitta där en timme. Skulle egentligen ha dykt ner i julkartongerna men det är tröttsamt att spana så det får bli en annan dag.

Turbo spanar varje dag men då från uppfarten. Ja, det är lakan som syns i bakgrunden. De torkade på tre timmar i solen. Men nu är det färdigtvättat för denna vecka. Just ja, plockade en del blad idag med så nu är det fint igen. Men i morgon har jag säkert fler blad att plocka för nu drösar det ner.

6 svar på ”December Jäää….

  1. Testa med HD-funktionen och lägg telefonen(?) på ett stadigt underlag för skärpans skull och gå närmare motivet. Sen beror det förstås på vilken kamera du har. Skaffade nyligen en ny iPhone och jisses vilken skillnad det är på kameran i den!

    1. Jag har en systemkamera eos och det är den jag tar foton med. Men har en Sony Xperia just för kameran i den mobilen. Var marknadens bästa när jag köpte den för tre år sedan. Men det att försöka ha kameran stilla vid mörkerfotografering är nog rätt tänkt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: