1:a Advent

Julmånaden December har börjat och det känns lite overkligt när solen lyser från en klarblå himmel och det är +15. Fast i förmiddags var det lite si och så med solen.

Vi trasslade ur ljusnätet och lade det över busken i hörnet av trädgården. Det är ett batteridrivet och tidsinställt nät så ikväll ställer vi in tiden och sedan sköter det sig självt. En lykta ska vi också ställa in vid Leo. Foton på vår julbelysning kommer i morgon.

Jag bryr mig inte om att köpa några julblommor eftersom jag har dessa julrosor. Buskarna står ju precis utanför våra fönster i rummet så de syns inifrån. Rött och fint som det ska vara till julen.

Inte många blad kvar på Kejsarträdet, så mitt bladplockarliv är snart över för denna gång. En liten blå strimma har börjat visa sig på himlen och en timme efter att jag tog denna bild var det bara blått.

Våra solcellslampor kommer att lysa fint ikväll också.

Vi har gjort rent golven idag och när Mr J kör runt snabeldraken går vi ut. Kan inte förstå att den kan låta så illa. Kanske därför den är så effektiv? Här på plattorna ska det läggas konstgräs så hundarna kan ligga och sova om dagarna. Vi ska ju även ha ett matbord och bänkar eller stolar här. Över alltihopa en pergola med någon trevlig klängväxt. Funderar på kaprifol eller bouganvilla (säkert felstavat) men ni förstår säkert vad jag menar.

När det var dags för mig att gå in och våttorka golven tyckte Kuma att vi varit ute tillräckligt. Hans sovklocka hade ringt och soffan väntade. Tillbaka till denna uteplats så tror jag det blir trevligare för hundarna med konstgräs istället för plattorna som blir så fruktansvärt varma när solen står på. Det är sol här hela dagarna fram till vid femtiden. Då passar det så bra att sitta här i skuggan och äta middag. Vår gata är ju inte speciellt trafikerad, utan mycket lugn så här kan vi sitta och lyssna på cikador och fåglar. Sedan ska ju poolen stå här också.

Vi saknar inte glögg eftersom ingen av oss är förtjust i söta drycker. Klarar mig bra utan pepparkakor också så denna advent blir det rött vin och lite mörk choklad för vår del. Som sagt så startar vi nya traditioner och det finns absolut inga måsten vid advent eller julafton.

  3 reaktioner på “1:a Advent

 1. december 2, 2019 kl. 11:01

  Blir säkert jättebra med konstgräs där. Den där blomman, bog.. boug… nånting, den brukar jag använda det svenska namnet på. Trillingblomma är betydligt mer lättstavat 😀

  Ha en fin start på veckan!

  • december 2, 2019 kl. 11:33

   Trillingblomma var ju mycket lättare att stava så det får bli en sån. 😆

 2. evadramin
  december 2, 2019 kl. 11:30

  Väldigt fina julrosor.
  Vilka trevliga planer ni har, blir säkert jättefint.
  Glögg är inget för oss och vi har nästan inga traditioner alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: