fbpx
Resan idag

Resan idag

Vi steg upp tidigt, ja inte med tuppen men en härfågel skränade. Snabb bäddning och lite pressad apelsinjuice till frukost. Smörgåsar och en kanna kaffe tog vi med oss. Hundarna blev stirriga och ville inte göra morgontoalett. Tänk, om vi inte får följa med? Hur jag än försökte förklara så ville de inte förstå.

Här kan man åka till många olika platser och vad skulle vi nu välja? Frågan är väl vart vi skulle köra någonstans?

Nu har vi sorterat bort lite och har färre platser att välja mellan. Det ska alltså bli en tur mot öster idag.

Väldigt mycket åt öster till Provencale verkar det som minsann. Men hur långt och var där?

Någon som känner igen denna vy? De lustiga bergen vid Marseilles utkanter och nu blir spänningen olidlig.

Dit ska vi för att reka. Flygplatsen utanför Marseille. H kommer nämligen landa där sent den 21:a december och då gäller det att veta vart vi ska parkera vår husbil.

Dit ner ska vi och såhär efteråt kan jag berätta att det blev bättre än bäst. Inga problem att komma ner till Terminal 2 och med hjälp av en vakt kunde vi köra in på paketinlämningen och ställa oss. Där stod vi gratis i en halvtimme och Mr J var in på terminalen och rekade. Det blir inga problem med hämtningen.

Så heter flygplatsen och vi skulle inte till helicopterplatsen.

Hejdå, Montpellier nu måste vi köra hemåt. Tre timmar tog det då vi inte kör som blådårar och även tog paus för kaffe, smörgås och hundrastning. Är nog hemma vid 18.00 lagom till hundarnas middag.

Känns väldigt exotiskt för en nordbo att skyltarna visar mot Barcelona. Sanningen är den att vi har ca 15 mil dit från vår by. Så till Spanska gränsen är det ungefär 10 mil och det kan bli en tur dit under julhelgen när H är här nere. Så ta med passet!

Körde över floden Rhone vid Arles som vi tyckte var en rätt muggig stad. Väldigt mycket klotter eller graffiti skulle kanske någon benämna det. Såg ingen flamingo heller vid Camargue men de är nog nere i Afrika eller Spanien såhär års. Men flera vita hästar betade ute i markerna.

Det blev inte några fler foton då mörkret föll och små regndroppar föll på bilen. En lampa köpte vi på Castorama på vägen hem. Nu sover hundarna trötta och mätta. Vi ska bara koppla av ikväll.

6 svar på ”Resan idag

  1. En liten mysig tripp ni gjorde och visst det är så skönt att i förväg veta hur man skall köra för att hitta rätt direkt, helst när man färdas med en husbil🚐.
    Kan tänka mig att hundarna var riktigt nöjd att få åka en sväng med matte och husse👍

  2. Ja att reka innan är väldigt bra så blir man inte så stressad när det väl blir dags. Trevlig runda ni gjorde och det är skönt att ta det lugnt.

  3. Alltid bra att reka lite. Anders brukar använda streetview och det funkar utmärkt det med, fast då har vi å andra sidan bara en liten vanlig personbil.
    Att köra i mörker är ingen hit. Det brukar vi undvika så långt det är möjligt, men ska man hämta vid flyget så har man ju inget annat val än att anpassa sig till flygtiderna 🙂

    Det blev ju en trevlig liten utfärd 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: