Ruggig dag

Idag var det inte så roligt att gå ut. Det är ju kallt endast +7 och lite duggregn. Hundarna är inte heller pigga på att vara ute någon längre stund. Jag dristade mig till att tvätta !!!! Ingen sol vad tänker hon på?, funderar ni säkert. Eller så gör ni inte det. I vilket fall som helst var jag tvungen för nu börjar det sina på trosfronten hos mig. Bara att vika upp torkstället i biblioteket och hänga dem där. Det är i och för sig skönt att slippa ha dem hängade på klädstrecket ute.

Vi har pratat om det och igår gjorde Mr J slag i saken och körde till bilbesiktningen. Vi måste besiktiga Mackan senast i januari och det känns inte lockande att köra upp till Sverige då. Därför funderade vi om det kanske skulle gå att göra det här. Mr J fick tid idag 11.30 och lite nervös var han. Men allt gick så bra och de var jättenoga. Nu har vi en klisterlapp på rutan som säger att husbilen är helt ok. Men åker vi till Sverige måste vi besikta om den för då gäller inte denna besiktning. Verkligen löjligt för den gäller inom alla andra länder i EU. Nåväl, nu behöver inte stressa upp till Sverige mitt i vintern för att vi riskerar körförbud. Det bästa är att här nere besiktar man alla bilar vartannat år istället för varje som i Sverige.

Mitt fina träd ser väldigt tanigt och tråkigt ut just nu. Men gräset är ju väldigt grönt. Himlen ser trist ut idag och en brasa ska strax tändas i spisen.

Kuma har bänkat sig för dagens dos av:

Just precis Musikhjälpen har börjat och vi tittar på den om dagarna. Har följt detta inslag i många år och det har väl blivit lite av min tradition. Mr J har ju haft rätt många mil till de arbeten han innehaft och då har detta program varit en trevlig underhållning. Dessutom är det alltid teman som engagerar och jag brukar önska några låtar. Men jag vet inte om Kuma är särskilt intresserad av programmet. Tror att det är soffan som hägrade och här tycker han om att sova om dagarna, gärna med brasan sprakande och Mr J sittande bredvid sig.

Jag sitter som ofta vid matbordet och läser bloggar och inlägg. Ser ju tv:n härifrån i detta fina hus. Underbart att kunna umgås trots att man gör olika saker.

 

  4 reaktioner på “Ruggig dag

 1. evadramin
  december 12, 2019 kl. 00:52

  Körförbudet gäller bara i Sverige. I Frankrike så bryr dom sig inte om ett svenskt körförbud. Så funderare det i alla fall även i Portugal och Spanien . För övrigt så är det bara tunga fordon över 3.5 ton som ska besiktas varje år .

  • december 12, 2019 kl. 02:11

   Ja vi har ju just den vikten på vår husbil. Men nu är Mackan körduglig i hela EU förutom Sverige.

 2. evadramin
  december 12, 2019 kl. 12:03

  Det är ju bra att veta att fordonet är i kördugligt skick. Det är ju trygghet för en själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: