fbpx
Sista återblicken nr 4.

Sista återblicken nr 4.

Tänkte knyta ihop min lilla säck med detta inlägg. Vi har ju äntligen fått våra möbler och saker till huset. Många kartonger var det och som vanligt kunde vi inte ta det lugnt, utan nu skulle allt in i skåpen och möblerna på plats. Vi ville bo som vanligt igen. Visst är det roligt att vara lite off ett tag men det är nog inte vi. Absolut är inte hundarna det.

Där fick vi till vår tv-hörna och fläktarna går för fullt för det var mycket varmt i juli och augusti.

Inte ovanligt att det var +30 redan på morgonen och så skönt att kunna ta en sval dusch. Men vi hade ju lite inredning att göra om dagarna, samt inköp av en ny tv och efter lite förfrågan på facebook körde vi till Darty.

En ny mobil med franskt nummer till Mr J och lite boxar somd et visade sig vara en hel del strul med innan vi fick ordning på. Men vi hade våra plattor och kunde se både det ena och andra. Körde på våra svenska internetkonton och det rädda de oss från att bli helt num.

Då såg vi råttorna för det var flera. En hel familj troligen. Precis där Turbo nosar var ingången. Det första vi gjorde var att sätt ner skrämmarna vi köpt. De ger ifrån sig ett ljud och vibrerar med jämna mellanrum. Familjen kröp upp och försvann på någon dag. Som ni ser var det inte mycket till gräsmatta då och Mr J gick runt med snurradåren för att kapa allt det långa gräset som fanns.

Rabatten var mest hård jord och Mr J köpte en oleander på Lidel som vi tryckte ner i hörnet. En början på ett antal växter som vi köpte efter hand. Ser ni att det saknas rosor på mina buskar? Det var så varmt att knopparna inte orkade slå ut.

Javisst kunde det bli varmare och vi var lite oroliga för nu var det dags för H att komma ner till oss. Han är väl ingen större soldyrkare och vi köpte en till golvfläkt.

Inte så tjusigt precis men nu kunde Kuma gå där utan att få ont i tassarna.

Gamla grinden.

Nya grinden som vi fick hjälp med att installera av M från ChezAmi B&B och vi blev supernöjda. Besök gärna dem i St Nazaire de Ladares om ni har vägarna förbi södra Frankrike. Magnus och Outi är helt underbara människor som är så hjälpsamma i allt. Vi är glada att få ha stiftat bekantskap med dem. Det kan nog fler intyga som bor i byarna runt Beziers. Leo köpte vi när H var här. han var väldigt tung (Leo alltså).

Mr J spikade ihop en fin klädhängare vid ytterdörren och den blir bra att hänga västar och tröjor på.

Vi lever nu i vårat fina hem med ja ni ser en grön gräsmatta. December har visat sig från en fin sida med +20 och sol idag. Efter allt vi gått igenom känns det verkligen som vi landat här på spetsen som vår Maire sade. Nu ser vi fram mot första julen här och nyåret som denna gång inte innebär packning och avresa från något.

Vi har hitta HEM.

6 svar på ”Sista återblicken nr 4.

  1. Jag är mycket imponerad av att ni lyckats att skapa detta vackra hem och trädgård på så kort tid. Ni har verkligen jobbat mycket och målmedvetet. Förstår verkligen att ni nu känner att ni är HEMMA. Jag njuter med er och så underbart att ni visar upp vad ni har åstadkommit. Tack.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: