Ingen tvättdag

Tog det lugnt i morse då vädret inte var lämpat för att hänga tvätt. Har ju lakan att tvätt när solen visar sig igen. Därför tog vi kompledigt idag. Fast Mr J ville vara kreativ och hämtade målarburken.

Nu ser det ju riktigt bra ut tycker jag, men Mr J anser att en strykning till behövs. Detta är mitt linneskåp där jag har en del dukar (ja ni läste rätt, jag äger dukar) och gardiner. Kunde inte med att slänga bort alla fina linnedukar som jag fått av farmor. De är stora och passar så fint på vårat stora matbord. Gardinerna kan jag använda till olika saker även om jag inte tänker hänga upp dem här.

Jag har ju klippt busken vid mullbärsträdet och är rätt nöjd men tycker kanske att den ska bli lite mindre. Allting växer ju så fort här nere. Längst ner mot grinden ska vi jämna till marken och jag funderar på att kanske sätta någon växt där. Men det blir mycket skugga där när mullbärsträdet brer ut sig och får blad.

Mina fina lavendelbuskar har tagit sig fint och jag ser fram mot när blommorna kommer och doften sprider sig in genom fönstren. Som ni ser blommar mina julrosor fortfarande men bladen har börjat bli gula här och där. Men tänk så länge den blommat i tio månader mer eller mindre.

Kuma har inte gjort många knop idag. Inget väder för en sarloos tydligen. Men Turbo gav sig ut ett par gånger innan hon också gav upp. Något väder för att ligga på trappan är det ju inte idag. Jag kände inte heller lust att sitta ute heller så min komp har jag tillbringat inomhus. Har faktiskt tittat på de sista timmarna av Musikhjälpen på svt-play, som vi inte orkade titta på igår kväll. Det kommer att bli lite tomt när detta är över för denna gång.

Vi räknar ner tills H kommer hit. På lördag kör vi och hämtar honom i Marseille flygplats. Det är ett sent plan och vi kommer nog vara trötta när vi kommer hem med honom. Hoppas bara att vädret blir fint under hans vistelse.

  10 reaktioner på “Ingen tvättdag

 1. december 16, 2019 kl. 19:52

  Här hemma är det bara grått och vått, blir nog inget vitt till jul.

  • december 17, 2019 kl. 16:32

   Så deprimerande hoppas det vänder snart.

 2. Sol-Britt Granlund
  december 16, 2019 kl. 22:22

  Det blev riktigt fint med linneskåpet, han är duktig Mr J.
  Så glad hundarna kommer att bli när sonen kommer ner, vi håller tummarna att ni får njuta av finvädret.
  Här regnar det väldigt mycket och är så grått och trist, men sådana här dagar är det skönt att kunna utöva Yoga i alla varianter🙏

  • december 17, 2019 kl. 16:34

   Yoga är bra för både kropp och själ. 🙂

 3. evadramin
  december 16, 2019 kl. 23:54

  Så fin bild med er nya tjusiga grind. Ert linneskåp blev ju bara som en dröm, så fint. Men jag håller nog med Mr J att det behövs en strykning till för att det ska bli helt perfekt. Om man nu ska vara petig och det verkar Mr J vara. Tror att slutresultatet kommer att vara helt perfekt och att du kommer vara jättenöjd med slutresultatet.

  • december 17, 2019 kl. 16:35

   Tur att Mr J är både duktig och händig. Han tycker om att hålla på med sådant som piffar till hemma. Andra lagret färg är på idag 🙂

 4. december 17, 2019 kl. 00:53

  Men så fint det blev med skåpet! Tror alldeles säkert att sonen får fina dagar – vi har under alla våra jul/nyårsvistelser haft fantastiska dagar med luncher utomhus, picknick på stranden och allmänt mys. Kyla har vi också upplevt förstås (precis som ni redan) men aldrig bara!

  • december 17, 2019 kl. 03:06

   Ska bli roligt att rå om honom i några dagar. Vi har +15 ikväll så det artar sig 🤗

 5. december 17, 2019 kl. 10:41

  Här tvättade jag ”färdigt” i lördags, men tittar man i tvättkorgen kan man inte tro det. Never ending story det där med tvätt… 😉

  Hoppas solen kommer både till er och oss! Den gömde sig igår och verkar lite seg att komma fram trots att jag hittat gömstället 🙂

  • december 17, 2019 kl. 16:38

   Tvätt är en never ending story och jag funderar på vem som smutsar ner allt. För vi gör ju inte det 🙂 Ja, nu är det dags för sol igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: