Ha idag blev det en tvättdag

Fina torkvindar idag och här tvättades våra lakan. Men Mr J fick plocka klädnypor då jag glömt min käcka korg kvar på klädstrecket. Den hade snurrat runt och alla nyporna flög ur.

Solen blinkade till då och då. Jag vet att den finns där uppe så kom igen Sollan. Grannen kom ut och Mr J har problem med hennes dialekt så vi får väl se om han uppfattade vad hon sade. Det var någonting om att borra i golvet på måndag. Nu är vi förberedda på att bli väckta om det nu är så.

Mobilkontakt av sjätte graden då Mr J lotsar H som är på Ica och handlar lite småttan och gottan till oss. Jag vill gärna laga en Janssons nu under helgerna och ansjovis är en viktig ingrediens. Tror H missuppfattade vad det var till för då han trodde att det var en svamp. Så lotsningen var av det viktiga slaget. Nu tycker inte H om någon julmat så jag sparar dessa burkar tills han åkt hem. Han ska ju åka med Ryan air som har en regel om en löjligt liten väska man får ha som handbagage så vi tänker inte kräva många saker. Vi saknar inte något direkt och det H behöver här nere köper vi.

Visste ni att hundar kan smaka på luften? Kuma gör det i alla fall. Han ställer sig på trappan och smakar. Är det tråkväder så vänder han där. Tror solen smakar bäst.

Inte ens Turbo vill stanna ute någon längre stund då det blåser. Men hon följer gärna med då någon av oss människor har ett ärende ut. Mr J skulle ta en sväng runt kyrkan idag för vi tittar till ett hus däruppe åt ett par som är i Sverige nu. Men han kom bara halvvägs för det är tisdag och på tisdagar har han telefonsamtal med farmor. Så det får bli en tur i morgon istället. Det har ju inte varit något oväder här så allt är nog som det ska.

Vi har +17 ute om dagarna fortfarande och hade solen varit framme så skulle man trott att det var sommar. Idag kom det reklam och jag kom på att här i Frankrike äter de nog kalkon till julen för det var mycket av den varan. Sedan verkar lax komma på andra plats och tätt efter musslor. Bakverk är de duktiga på och där finns en oändlig variation att välja mellan. Men får H bestämma blir det raclette eller grillat till jul. Går bra för min del det också.

  5 reaktioner på “Ha idag blev det en tvättdag

 1. december 17, 2019 kl. 18:27

  Det är roligt med maten i andra länder till högtider, går ni ut något och testar deras mat på restauranger?

  • december 17, 2019 kl. 20:14

   Är ingen restaurangmänniska. Sedan lämnar vi ju aldrig hundarna om vi kan undvika det. Läser reklamblad och tittar på franska sidor på internet. Jag fick även en kokbok på franska av min väninna som bor i Le Havre.

 2. december 18, 2019 kl. 18:10

  Jag gillar Hs menyval, fast här blir det allt lite julmat i alla fall. Gillar även den 🙂
  Idag har vi haft en skön dag igen, men det ser lite värre ut framöver ett par dagar. Nåja. Hoppas det blir fint på julafton i alla fall så vi kan fortsätta vår tradition att äta jullunchen utomhus 🙂

  • december 18, 2019 kl. 18:43

   Håller tummarna att det blir en traditionsenlig jullunch för er 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: