Julafton 2019

Här känns det mer som en svensk sommardag och därför blir det grillning istället för julmat, som ingen av oss är speciellt förtjust i ändå. Julafton firar man inte här så i morse väcktes vi av grannen som river en vägg i sitt hus. Nu blev vi inte sura för de har förvarnat oss om att de skulle göra det. Men vi vaknade ju ändå och det var ju inte i ottan utan 09.30 så de var ytterst hänsynsfulla tycker jag.

Ja, vi vill ju inte vara sämre så naturligtvis blev det aktiviteter hos oss också. Fast kanske inte lika mycket oväsen som hos grannen.

Ett nytt fint innertak spikar mina två tomtenissar upp. Så skönt att slippa se isoleringen och få ett fint vitt tak.

Jag var ut med lite dryck till tomtarna på loftet och tror de uppskattade det mer än ett fat med gröt. För att inte känna mig helt onyttig har jag plockat ihop en rustakasse med tvättkläder som ska få snurra runt i maskinen i morgon. Då H reser med handbagage har han inte så mycket med sig och behöver få lite rent då det snart är tomt i väskan.

Vakthundarna ligger på sina platser och vaktar huset mot inkräktare. Fast de är nog mest glada om det kommer besökare. Fast Kuma ser nog helst att ingen kommer.

Från att ha varit molnigt så letade sig solen fram och nu värmer den gott från en blå himmel. Mina julrosor blommar fint de med och livar upp allt det gröna. Denna jul provar vi oss fram till nya traditioner och vem vet om det kanske blir ett juldopp nästa år då vi byggt poolen? Vi har ju fått ändra på våra traditioner genom åren då våra föräldrar blivit äldre. Från att ha bjudit på julmat hos oss, till att gå med julmaten till deras boende och nu är de inte med oss och vi har flyttat. Vår rara ”farmor”= min svärmor har inte ätit på ett par dagar och vi måste inse att hennes kropp inte vill mer. Eftersom hon inte varit klar i huvudet sedan länge är det kanske bäst som sker. Men jag kan inte låta bli att tänka tillbaka hur det var för några år sedan.

Fast det är ju livets gång och idag ska man väl inte vara deppig när solen lyser och det är julafton.

God Jul !!!

  6 reaktioner på “Julafton 2019

 1. Sol-Britt Granlund
  december 24, 2019 kl. 15:41

  God Jul🕊

 2. december 24, 2019 kl. 20:55

  God jul! 🙂

 3. evadramin
  december 24, 2019 kl. 21:39

  Bilden på vakthundarna är väldigt fin, som en tavla.
  God fortsättning på julen.

 4. december 24, 2019 kl. 22:39

  God jul! 🎄🎅

 5. december 25, 2019 kl. 11:23

  Så snällt av dig att ge dom duktiga tomtenissarna nåt att dricka! Ett sista försök att blidka Tomten, kanske? Ja, att vara snäll, alltså 😀

  Visst är det så att man såhär i juletider tänker tillbaks på hur man firade i barn- och ungdom, och på alla dom som var med då som inte finns kvar hos oss längre.

  Ha en fin juldag! (Fast det känns mer som en julidag i Sverige… 😉 ).

  • december 25, 2019 kl. 16:42

   Men jag föredrar ju detta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: