Juldagen eller snarare julidagen

Vilken underbar dag med +22 och strålande sol. Sommar när den är som bäst i Sverige, men just ja det är december och vi bor i Frankrike. Vad gör man för att fördriva tiden en sådan här dag då? Mina nissar körde igång med lite trädgårdsarbete.

Stolparna som stod lite snett och vint skulle upp ur marken och det fula nätstaketet klippas ner. H var snabbt ute efter frukost och körde igång för fullt. Nu sitter det nya stolpar i hålen som fyllts med cement så det blir stadigt. Mr J har mätt upp avstånden och nu kommer det att bli ett staket som är rakt. Vi vill ha ett staket där så hundarna inte traskar ner genom rabatten. Sedan ska ju våra oleandrar luta mot något också. Men det blir inte ett nätstaket utan något mer stabilt och finare som Mr J köpt.

Kuma hade tänkt sig en tupplur i soffan men solen låg på och det blev lite väl varmt. Så han ångrade sig och följde Turbos exempel.

Bättre att vara utomhus idag och söka lite skugga.

Turbo vet bra platser som man kan sova på. De har varit lite trötta idag våra hundar och ändå hade vi en väldigt lugn julafton. Förutom staketjobb har vi inte gjort så mycket. Mr J har gjort rent grillen,rullat soptunnan och jag har faktiskt smytvättat en maskin kläder. H kan ju inte gå med rumpan bar resten av sin tid här.

Jag kämpar på med att försöka få igenom min beställning hos Ikea. Vill beställa sängkläder med hemkörning och än så länge har de inte hittat vårat postnummer. Så nu fortsätter jag med det i morgon. Det som inte fungerar idag kanske fungerar i morgon. Måste även få tag i ett nytt batteri till mitt armbandsur och har inte en susning var man ska köpa ett sådant. Små saker som man lätt hade fixat i Sverige då man vet hur och var. Men i ett annat land får man leta sig fram och fråga. Så har vi gjort sedan vi flyttade hit och pusslet blir mer och mer komplett.

 

Inläggsnavigering

  4 reaktioner på “Juldagen eller snarare julidagen

 1. december 25, 2019 kl. 18:30

  Så Mr J har ”rullat soptunnan”? Haha! Jag ser honom framför mig där han rullar soptunnan lite hit och dit. Ja, vi har alla våra nöjen 😉 😀

  Visst får man lära sig lite vartefter när man hamnar i ett nytt land. Du kommer säkert att hitta dina batterier, men det kan ta ett tag tills man har letat rätt på allt som man precis visste var dom fanns förut.

  Ha en fin juldagskväll!

  • december 25, 2019 kl. 21:37

   Jag har väldigt roligt åt soptunnerullandet 😁 Allt löser sig tillslut. Önskar er detsamma 🎅

 2. evadramin
  december 25, 2019 kl. 21:21

  Man får ha tålamod ibland. Men behöver du verkligen ett armbandsur? Jag la mitt i en låda för en massa år sedan och har inte saknat det en minut. Använder fonen när jag vill ha reda på vad klockan är. Funkar bra för mig.
  Dina fotomodeller sköter sig bra i dag också!

  • december 25, 2019 kl. 21:40

   Det är det enda smycket jag bär förutom vigselringar. I somras var det för varmt att ha klockan på.
   Jodå, de är ganska duktiga på att posera 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: