fbpx
Resan till Marseille

Resan till Marseille

Igår var det så dags för H att återvända till Sverige och sin vardag. Packningen gjorde vi kvällen innan och det var bara tvagning som skulle göras. Vi brukar alltid ha en kanna kaffe och multivitaminjuice med oss. Naturligtvis fyllda baguetter med skinka,kyckling och tonfisk. Bara att välja vad man vill ha.

Jag var i baksätet på ditresan och kunde ta det lugnt efter att ha programmerat Gps-Lennart så Mr J skulle klara av att hitta rätt. Men det är ju lätt då betalvägen är utan några kringelikrokar.

Efter ett tag blir det mycket pinjeträd och bergen reser sig i bakgrunden. Från min plats är det skönt att bara se ut över naturen och den förändring som sker ju längre mot Provence vi kommer.

Men är det inte samma berg? Plötsligt växte en elstolpe upp och jag undrar hur jag kunde missa den på första fotot?

Jag frågade Turbo men hon hade ingen aning och brydde sig inte särskilt heller. Efter en stund lade hon sig ner på soffan och sov vidare. Våra hundar är väldigt duktiga på att åka bil. Så lugna och snälla.

Här susar vi förbi ytterområdena till Nimes och det är inte så mycket natur utan mer industrier och affärer. Ett och annat gym fanns det också.

När man kör till Marsielle passerar man både lilla och stora Rhone. Detta är lilla och är antagligen en avstickare från den stora. Eller tvärtom, vad vet jag som bara susar förbi.

Ännu en stad vi passerar och detta är Arles och jag blir förvånad över att det är så mycket kludd på väggar och broar här. Kluddet kallas visst graffiti, men jag tycker inte att det är särskilt fint utan mer förfulande. Men det finns säkert finare delar i den staden också.

Färden går vidare och här är det väldigt höstlikt, eller vad säger jag det är ju december och vinter. Men solen lyser och himlen är blå.

En annan bergart ger en annan färg på bergen.

Jag tycker om berg på håll. Men såg att många bilar hade skidor på taket och där ska det nog åkas under nyårshelgen. Många fransmän åker nog till alperna för att se snö och susa nedför pisterna.

Där hade de ställt en jättepenis på toppen av berget, eller är det något annat? Ser rätt lustigt ut i alla fall.

Bra utsikt från det huset. Men det vete tusan om jag skulle vilja bo där. Tänk om berget rasar ?!

Så kör vi vidare och förbi nästa stad som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men vägen är rak och föraren nykter så det ska nog gå bra ändå. Men vad nu då vi är framme vid flygplatsen!! Bommarna är öppna så vi kan parkera endast några hundra meter från terminalen. Kostar gratis och det är alltid bra att parkera på sådana ställen. Mr J drar i handbromsen och eskorterar H bort till terminal 2. Med resfeber vill H gå in i utrikeshallen och då kommer Mr J tillbaka för att rasta hundarna. Dags för oss att vända hemåt. Den resan kommer i ett inlägg i morgon.

 

 

4 svar på ”Resan till Marseille

  1. Så skönt att resan gick bra. Så många fina bilder att titta på, det gillar jag. Tycker bara om berg på avstånd precis som du gör. Men dom är väldigt fina.

  2. Haha! Du är duktig på paint du! Eller är det möjligen Photoshop? Snyggt borttrollad elstolpe i alla fall 😀

    Intressant med en bautapenis där på berget. Kreativt! Och apropå kreativitet så är det stoooor skillnad på vacker graffiti och fult klotter.

    Skönt att resan gick så bra! Och att sitta i baksätet är ju himla skönt för då slipper man hjälpa till att köra 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: