fbpx
Året som gått

Året som gått

Ett år av både roliga och tråkiga händelser har passerat och för oss har det också inneburit ett helt nytt kapitel i våra liv. Jag tänker bara ta månad för månad i korta drag, för att få ett grepp om alltihop.

Alltså här kommer 2019

Januari

Packa,packa och ännu mer packa. 28/1 flyttade vi ut i husbilen och flyttfirman hämtade vårat bohag.

Februari

1/2 Lämnade vi byn och även nycklarna till huset. Körde till Sibbarps camping i Malmö. En tur tillbaka i byn för att ordna det sista åt våra föräldrar blev det efter några dagar.

14/2 Lämnade vi ett kyligt Skåne med +4 och en grå himmel. Kom fram till Rinteln i Tyskland efter en resa på 70 mil. 15/2 Körde tidigt och kom fram till Pont-au-Mouson i Frankrike efter en tur på 55,8 mil. 17/2 Dags  att köra vidare söderut och vi körde på betalvägar för att komma fram snabbt till Objat. 18/2 behövde Unkas en veterinär och det tog ett tag i Montauban. Letade ställplatser som var öppna och hamnade kl.23.00 i Casauban nedanför Toulose. 19/2 Körde till Thibery motocrossbana där det finns en ställplats och här stannade vi månaden ut. 26/2 Första hustitten i Causses y/Veyran.

Mars

4/3 Flyttade vi oss till Beach Club Ferret i Vias plage.  5/3 Andra hustitten i St Jean. 8/3 Tredje hustitten Saint Genie de Fontedit. 14/3 Fjärde hustitten i Thézàn-les-Beziers, som vi lade ett bud på. 26/3 Skrev på pappren hos notarien då vårat bud antagits.

April

Stod kvar hela månaden i Vias och det var massor av papper som vi scannade och postade. Bestämde oss för att sälja Madame och gjorde klart med pappren till han som ska hjälpa oss sälja henne.

Maj

20/5 Fick datum för möte hos notarien. 29/5 Lämnade vi Vias och körde till en camping vid Canal du Midi i Capestang. Äntligen slapp vi blåsten och fick gräs till hundarna att ligga på.

Juni

2/6 Pappa körs till sjukhuset i Trelleborg där han blir kvar i en vecka. Samtidigt börjar Unkas bli dålig och magen sväller upp. Han orkar inte gå och 10/6 kör vi till veterinären som konstaterar att han har cancer i mjälten. Vi tar det svåra beslutet att låta honom somna in.

11/6 Pappa kommer hem till sitt boende och vill bara sova. 17/6 Kör till notarien och skriver på pappren till huset.

18/6 Flyttar vi in i huset och börjar städa ur alla skåp. Sängarna vi beställt kom efter 17.00. 19/6 Bäddar sängarna och sover första natten i huset. 20/6 Köpte tvättmaskin,microvågsugn och kaffebryggare på Darty i Beziers. 21/6 Mr J kör snurradåren på framsidan av huset och det höga gräset är borta. Målade och städade hela månaden.

Juli

Måla, måla, måla för fulla muggar. 5/7 Pappa somnade in under natten 93 år gammal. En massa telefonsamtal för att ordna begravning och annat.  24/7 Vårat bohag anländer och en flyttgubbe drösar på näsan och det var den tv:n det.

Augusti

2/8 Flyg till Sverige. 5/8 H kommer på sitt första besök hos oss. Varma dagar och H svettas ordentligt. Ny tv inköpt och internet bokat.

Även RD D2 köptes för att vi skulle kunna sova.

September

Letade ny grind flera gånger under månaden. Tog hand om trädgården och Mr J gjorde klart toaletten som blev så fin med nytt tak och vita väggar. En hängare till hallen satte han ihop och nu kan vi hänga av oss våra västar.

Oktober

1/10 Köpte vi en ny grind. 2/10 Hallmattan från Ikea kom på morgonen. Mr J gjorde hyllor i verkstaden och städade upp bland alla verktygen. 10/10 Fick ved levererad utanför grinden och det var ett rejält dagsjobb att få in allt.

19/10 Bokade flygbiljetter till H som födelsedagspresent. 24/10 vår nya grind levererades hem till oss. 31/10 Mr J sågade ner alla grenar på mullbärsträdet.

November

4/11 Nu är mullbärsträdet klart för vintern och alla smågrenar i säckar. 7/11 stenar till nya grindstolpar köptes. 9/11 Nu startade jobbet med att få bort gamla grindstolpar och bygga nya. Det blev några tidiga morgnar då jobbet gjordes.

18/11 Nya grinden är på plats och vi är supernöjda.

December

21/12 H kommer ner för att tillbringa julen hos oss. 28/12 Skjutsar H till Aeroport de Provence i Marseille. 30 /12 Farmor (svärmor) somnade in 94 år gammal.

Önskar alla Ett Gott Nytt År !!!!

 

6 svar på ”Året som gått

  1. Vilket år ni har haft, det har verkligen hänt mycket. Förstår att det måste kännas skönt när det mesta nu verkar ha fallit på plats i er dröm.
    Önskar er En God Fortsättning på Det Nya Året.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: