fbpx
Vinter i Thézan

Vinter i Thézan

Idag känns det som att vintern anlänt för det är molnigt och endast +7 ute. Men med vår underbara förkylning ska vi ändå hålla oss stilla och inte anstränga oss för mycket.

Vi slipper i alla fall snö och halka. Rosorna muntrar upp mitt i allt det gröna och det gör mig en aning konfunderad. Hjärnan har inte riktigt kopplat att klimatet är ett annat här. Allt är ännu så nytt för oss.

Blev väckta av telefonen i morse och det var flyttfirman som Mr J kontaktat för tömningen av farmors rum. De grejar allt efter helgerna och precis när det samtalet var över körde grannens hantverkare igång. Det kändes som att de borrade rakt in i huvudet. Efter den väckningen var det lika bra att stiga upp. När vi kom ut med hundarna i trädgården var grannen ute i sin och flera andra människor. De var tydligen och tittade på arbetet. Hon sade något till mig som jag tydde till att hon undrade om det var ok trots oväsendet. Jag svarade artigt att jodå tack det är bara bra. Detta oväsendet tar ju slut en dag och jag vill hålla god grannsämja.

Mr J grenslade svarta faran och for iväg till Super-U. Men han kom hem tomhänt för utanför affären stod det en gubbe och och sjöng och tjoade att det var stängt. Antagligen strejkade personalen idag. Men gubben var jätteglad och alla som kom fick vända om. Mr J tröstköpte en kontakt på Brico och susade hem efter det.

Nu ser vi fram mot det nya året och hoppas att det ska innehålla bra saker. Mr J satt och googlade på pooler hela dagen igår, så planeringen har börjat. Snart kommer det en vår och jag ser fram mot mimosafestivalen i februari.

Vårat nya år i Frankrike.

 

6 svar på ”Vinter i Thézan

 1. God fortsättning på det nya året i Frankrikte ! Härligt att slippa snö och minusgrader.
  Det blir något att se fram mot så småningom att ha en pool att njuta i.

 2. Haha! Han tröstköpte en kontakt? 😀 😀
  (Det hade kunnat hänt här med… Vad är det med karlar och kontakter/sladdar? 😉 )

  Ha en fin fredag!

 3. Den vintern är ju behaglig och eftersom tiden rusar iväg så blir det snart vår. Så mycket roligt ni har att se fram emot.
  God grannsämjan är viktigt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: