fbpx
Första veckan avverkad

Första veckan avverkad

Januari flyter på och vi har fått in ett fint högtryck med sol och blå himmel. Vårtemperatur på +17 och Turbo njuter hela hon. Idag har hon solat magen på uppfarten och strosat runt på baksidan en del. Kuma står ju gärna på trappan vid dörren och spanar ut över vinfältet och trädgården. Har infört en stund på kistan var förmiddag nu då det går att vistas i solen. Skönt att sitta och lyssna till fågelkvitter, ljud från grannar som pratar/kör snurradårer eller slamrar med något i trädgården. Reflektera över tillvaron och bli filosofisk en stund.

Hundarna strosar runt och spanar åt olika håll.

De rantar efter varandra och Kuma som är herr försiktig låter Turbo utgöra förtrupp. Känns nog säkrast så. Nu kör Mr J runt med snabeldraken så jag bildar eftertrupp till hundarna och undviker oljudet.

Allt lugnt åt det hållet och det är endast någon granne som pratar i närheten.

Men det gäller att verkligen titta sig omkring så det inte händer något oförutsett.

Lugnt därborta också och så blommar en buske hos nästa granne. Fint med färg i allt det gröna. Blir en aning enformigt annars.

Vår oleander verkar göra sig redo för våren. Fullt med knoppar i busken och jag försäkrar den om att snart så…

Men hallå!!! Sådär gör man väl inte med oönskade julklappar? En del verkar totalt otacksamma tycker jag.

Vårat fina hus i vinterskrud. Nog gör sig rosorna fint till husets färg så säg? Jag inspekterade min rabatt och kunde konstatera att det är dags att klippa gräset där. Men jag lägger det på nästa veckas agenda. Mr J har bokat en klippning också så det blir en arbetsam vecka för mig.

Det växer så det knakar. Alltså det knakar inte i huvudet på Mr J men nog växer den kalufsen fort den också.

Mr J hade ett projekt som blev klart idag. En ram till huvuddelen av sängen. Det är nämligen så att vår säng är 1,90 lång men bäddmadrassen är 2,0 m. Ett litet häng har det varit vid fotändan. Nej, jag har absolut inte klagat för jag är inte på långa vägar så lång att det stör. Eftersom jag är begåvad med taxben har jag inga problem med dessa längder. Det är Mr J som stört sig på det estetiska i hänget och därför utarbetat en konstruktion som gör att madrassen nu inte hänger. Denna träkonstruktion är helt gömd bakom sängen.

Visst ser väl väggen en aning tam ut vid huvudänden? Här har jag önskemål och Mr J ett nytt projekt. Det gäller att hålla honom sysselsatt även om det är vinter. Inga stora saker bara någon slags inramning av sängen som syns denna gång.

I morgon är det måndag vanlig måndag på en vanlig vecka utan röda dagar.

 

4 svar på ”Första veckan avverkad

  1. Så många härliga bilder. Har du tagit dom med din nya telefonkamera?
    Tycker ni har det så himla fint både inomhus och utomhus.

    1. Både och för att se hur bildkvaliten är i mobilen. Kanske inte lika bra som med systemkameran, men bättre än min gamla mobiltelefon. 😄

  2. Härliga vårdagar nu såhär mitt i vintern 🙂

    Haha! Vi har ett bäddmadrasshäng på 20 cm. Våra sängar är bara 1,80 långa och Anders är 1,93… 😀 Så det är inte bara madrassen som hänger utanför om man säger så 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: