fbpx
Trettondagsafton

Trettondagsafton

Röd dag här i Frankrike betyder att allt är stängt och vi tar ordentlig sovmorgon. Inte för att vi stiger upp i ottan annars heller, men då vi inte kan köpa färskt bröd så tar vi det väldigt lugnt. Som pensionär kan vi bestämma våra tider helt själva, förutom då grannen bestämmer åt oss. Nu är de rätt hänsynsfulla ändå tycker jag. Hantverkarna har inte bammat eller borrat tidigare än halv tio och då kan vi inte klaga.

Idag är det tydligen inflyttning och familjen stormade in i det tomma huset klockan tio. Nu skulle det spelas musik och ungarna stimmade ( de har tre), när så föräldrarna dök upp och möbler började sättas på plats så dämpades både musik och ungarna. Livet återgår till det normala.

Åter så till våra tider. Vi lägger oss sent på kvällen(natten) skulle nog en del säga då det sällan eller aldrig är före midnatt. Vi äter frukost då andra börjat förbereda lunch, vår lunch är då många i Sverige äter middag. Vår middag äter vi mellan halv nio och nio på kvällen. Värmen på sommaren har styrt om våra matvanor och när solen skiner kan man inte sätta sig och titta på tv.

Men Jag och Turbo brukar vakna först och då har vi en kelstund innan vi väcker de andra två.

Får be om ursäkt men hon har inte lärt sig den nya mobilens kamera ännu så selfien blev inte så bra. Men vi ska väl träna på det för det kommer fler morgnar.

Mr J var och handlade igår och vi behövde salt. Han kom hem med denna burk och jag blev så kär i den att det blev ett foto. Väldigt god salt också. Lokalt är det också då camargue ligger på vägen mot Marsielle och som vi körde förbi när vi var till flygplatsen där.

Vår rutin när vi är uppstigna är att gå ut och se över ägorna. Eller det är väl hundarna som vill kolla upp att allt är som det ska. Kuma är noga med att vi ser på när de gör sina rundor.

I inspektionen ingår också att kolla hur det är hos grannen. De har ju haft flera inkräktare i sitt hus sedan julhelgen.

Kuma anser att kusten är klar och allt är lugnt nu. Han tycker om denna trädgård och utsikten han har från den. Han var aldrig ute så mycket i trädgården vi hade i Sverige. Ett lyft för hans livskvalité med andra ord.

När hundarna gått runt på baksidan är det dags för framsidan och sedan kan vi gå in och äta frukost. Därför blir det frukost så sent på dagen. Sen ska jag väl medge att vi njuter av att stå ute i solen och möta dagen. Så avstressande det är. Att få börja sina dagar såhär är helt underbart. Ja, och Turbo ska bli bättre på selfies också.

Nu kör vi mot våren 🙂

6 svar på ”Trettondagsafton

  1. Här har vi röd dag imorgon – det är då dom spanska barnen får sina julklappar. Så vi spar vår ta-det-lugnt-och-helga-vilodagen tills imorgon 😀
    Nu blir det strax en långprommis 🙂

  2. Så härligt ni har det alla fyra. Gillar verkligen era ”förskjutna ” tider. Dom är ju kontinentala!
    Är väl skönt nu när grannarna är klara!

  3. Lag på att det alltid skall finnas färskt bröd att tillgå, så bagarna turas om att hålla öppet några timmar även röda dagar. Fransoserna tar sitt bröd på största allvar😉🥖🥐

Kommentera

%d bloggare gillar detta: