Dagarna går

Det är så lugnt här att vi eller Mr J har tinnitius. Men jag mediterar ju och älskar att lyssna på tystnaden. Så gjorde jag i morse när jag vaknade, men Mr J snarkar en del så det har jag också lärt mig att lyssna bortom. Jag störs inte av att någon snarkar och det har jag nog meditationen att tacka för. Sedan har vi alltid haft någon hund som snarkat och Kuma gör det ibland. Känns bara hemtrevligt.

Eftersom luften känts lite kylig idag trots att solen varit framme, så har vi varit ute kortare stunder. Men vi har inte varit lata alls. Nejdå, idag har vi gjort rent golven. Mr J har rastat snabeldraken och jag har moppat efteråt. Bytte lakan i sängen gjorde jag också. Kuma fick sig en borstning så inte har vi legat på latsidan idag. Men eftersom vi inte stressar så är det bara rofyllt att hålla på.

Kan erkänna att mitt ben inte tycker om när temperaturen går ner mot ensiffrigt. Jag har riktigt ont vissa stunder. Men tar inte ens alvedon utan biter ihop och tänker på annat. Snart blir det varmare och då är det nästan så att jag inte känner av benet. Svullet är det alltid mer eller mindre men jag har efter snart fyra är lärt mig leva med det.

Fick en hälsning från wordpress som jag alltid bloggat i att det idag är nio år sedan jag började. Tala om att ha skrivklåda. I början blev det minst fyra inlägg per dag, men det har jag dragit ner på. Idag skriver jag ett inlägg per dag och det känns perfekt för mig. Då har jag hunnit fundera på innehåll, fotat och ändrat mig massor av gånger. Men som vanligt skriver jag på fri hand och aldrig efter noter eller ett manus.

Där vid stolpen syns Mr J som sitter inne i biblioteket och kollar i sin dator. Grannens balkong speglas i vårat fönster och den gamla damen som bor där lever ännu. Hon verkar att vara närmare hundra år men ibland kommer hon ut och tittar ner på sitt kungarike. Jag håller ett öga på henne och hennes gubbe som är minst lika gammal. Fast han kör bil varje morgon och handlar. Han klarar av att gå ner för trapporna till gården. Var morgon kommer hemtjänsten till dem och på torsdagarna städar de.

Jag sneglar diskret på mina grannar. En del ser man och annat får jag fantisera ihop 🙂 Men de gamla bor i sitt vinbondehus där dottern sköter om dem och som säljer ekologiskt odlade grönsaker när de mognat i växthuset av plast som hon har på tomten. Här är barnen tvungna att ta hand om sina föräldrar enligt lag. Antingen får de bo hemma eller i seniorboenden.

Jag har pluggat franska idag. Översatt en hel tidning och även förstått artiklarna i den. Nu har jag endast vår Le Bassin som vår maire ger ut x antal gånger per år. Där berättar han om saker som hänt och är på gång i byn. Den 27:e januari har han även öppet hus där han berättar om det som står i tidningen. Vi var ju där i höstas så kanske blir det så att vi hoppar över denna gång och går nästa istället. Man blir så trött av att vara ute i vimlet bland folk.:)

Nu laddar vi inför ännu en vecka med aktiviteter. Jag ska tvätta lakan. Javisst det är ju måndag i morgon. Kanske dristar vi oss att köra en kort sväng till någon Jardin också. Inget står fast i några stentavlor så allt kan ändras om deltagarna känner för det.

  2 reaktioner på “Dagarna går

  1. evadramin
    januari 20, 2020 kl. 13:16

    Jag gillar faktiskt också att lyssna på lite mysiga snarkningar, inte för höga.
    Vad trevligt att läsa lite om era grannar, förtydligar bilden på er gata.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: