Det sprakar i spisen

Något som är bra med husgrannarnas renovering är att det smäller inte från dem var morgon. Tidigare kom det ett tjong bong på morgonkanten och vi tror att det var när de bäddade en bäddsoffa eller liknande. Tror de har gjort om rummen lite då äldsta tösen inte verkar bo hemma längre.

Det har varit kallt inatt med endast +1 och idag är det +8 brrr. Så Mr J tog Mackan till affären för han kände sig febrig. Denna sabla förkylning verkar gå in på andra varvet hos oss. Med andra ord blir det en innesittardag och vi har kontaktat olika instanser för att ordna upp efter farmor. Mr J hamnade hos en dam i Trelleborgs kommun som efter att han presenterat sig tyckte att han skulle gå till rådhuset och hämta en blankett. Näe sade Mr J det är för långt eftersom jag ju sade att jag bor i södra Frankrike. Här ska tilläggas att damen var nysvensk och alltså inte pratade särskilt bra svenska. Tycker inte det är särskilt smart att sätta henne på den platsen.

Efter många om och men och efter att ha frågat sin chef, kom damen fram till att hon ju kunde maila blanketten till Mr J. Han skulle ge henne sin mailadress och började säga den, men det fungerade inte så han började bokstavera och där var jag tvungen att gå in i ett annat rum för jag kunde inte hålla mig för skratt längre. Jag stod och gapskrattade i köket och hörde hur Mr J försökte med ni vet anders,petter,ceasar mm för att hon skulle förstå hans mailadress. Det slutade med att Mr J fick mailadressen till kommunens kundtjänst och begära blanketten.

Väggarbetet ligger nere idag då Mr J känner sig lite febrig och jag beordrat sjukskrivning resten av dagen. Här ska vilas har jag bestämt.

Jag har hör och häpna tvättat. Jadå, nu hänger det rena lakan på torkställningen i biblioteket. Ett under att jag fick upp dom då jag hängde upp dem samtidigt som Mr J pratade med kommunen. Det var åtminstone dagens skratt för mig.

Turbo följer efter Mr J när han ska göra något och nu har de hämtat ved i skjulet för här ska det tändas en brasa. Lite mys pys skadar inte såhär på måndagen. Vi åt varma baguetter med skinka/ost/salami och lite senap på till lunch idag. Gott med något varmt när det är lite kyligt. Jag har endast sett sydfranskan idag när hon rullade tunnan från tömningen. Annars har det varit väldigt tyst ute.

Turbo var med ut när Mr J rullade vår tunna. Men hon följde med in då han kom tillbaka. Inte skönt att ligga ute idag. Såg i reklambladet att de har färdig pannkakssmet på Lidel så snart vankas det plättar i Chalet Angle. Jordgubbssylt har Mr J köpt tidigare.

Men idag blir det faktiskt pizza här till middag. Det var längesedan vi åt det. Om kocken inte mår så bra vill jag inte pressa honom till att laga något som kräver för mycket arbete. Jag har ju själv sjukskrivit honom.

På tal om kallt så skrev någon på husbilsklubben att det snöar nere i Malaga, Spanien. Om nu någon mot förmodan inte vet var det ligger så kan jag berätta att Malaga ligger nästan nere vid Gibraltar som är yttersta gränsen mot Maroco, Afrika. Där kom det en liten geografilektion med i inlägget.

Nu ska här njutas av brasan som sprakar och kanske någon bra serie till det.

 

  4 reaktioner på “Det sprakar i spisen

  1. evadramin
    januari 21, 2020 kl. 00:18

    Önskar jag kunde värma mig visuellt vid er sprakande brasa. Här i Lagos är det kallt.

  2. januari 21, 2020 kl. 17:22

    Ibland är det inte lätt med det byråkratiska i Sverige heller…

    Krya på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: