Våren på intåg

En helt underbar dag med +17 ute och solen som gjorde att det var riktigt svettigt ett tag. Så välgörande det kändes. Jag har tittat på rabatten utanför ett tag nu och sett hur den börjat bli lite ovårdad. Så idag hade jag absolut ingen lust att stanna inomhus längre än nödvändigt.

Bara att plocka fram redskap och handskar. Så skönt att stå ute med solen i ryggen och klippa gräset. Det var ett tag sedan sist. December om jag inte missminner mig. Kanske inte så lång tid ändå och många som fortfarande bor i Sverige anser nog att jag ska vara tyst och inte klaga. Men klaga är det sista jag gör. Glömde berätta att igår såg jag mandelträd blomma. Så vackert det är med dessa rosa blommor mitt ute i ingenstans stod trädet. Först fatatde jag inte vad det var tills jag läste ett inlägg från 365grader som jag följer och de körde bland mandelträd som blommar och då fattade jag att det var ju ett sådant jag sett.

Jag brukar ofta försöka få hela rabatten klar på en dag, men bestämde idag att jag ska dela upp den. Orsaken är att jag får blåsor i handen om jag håller på för länge. Så idag var det gräset vid rosorna och halva rabatten som skulle ansas. Det visade sig precis vad min hand tålde för det höll på att bli en blåsa när jag slutade och nu är den borta. Men jag ville ju inte gå in ändå så jag började frisera lavendeln.

Nu är alla spretiga pinnar borta och nya fina blommor kan blomma. Undrar förresten om det finns ogräsättika här, då jag skulle vilja hälla lite vid muren så ogräset försvinner. En sak att undersöka för JR. Kom även på att mina jackor fått vila denna vinter, då jag endast använt västen när det känts lite kyligt. Alltså kommer jag inte köpa vinterjackor på ett bra tag. Men kanske en ny väst om något år.

Här är tydligen lökar av något slag planterade och knopparna ser gula ut men det återstår att se om blommorna blir det också.  Kanske finns fler överraskningar som ploppar upp när det blir vår.

JR har inte legat på latsidan idag. Väggen är klar. Ja, jag vet att det saknas en platta i högra hörnet, men jag orkade inte vänta med att ta kort. Snyggt som tusan blev det och jag är mycket nöjd med vårat val av plattor och att vi skulle ha det. Jag är inte så förtjust i platta väggar. Sedan är det roligt att ha något helt annorlunda än vad vi hade i Sverige. Här hade jag tänkt lägga in en bild på den väggen vi gjorde där, men otroligt nog har jag ingen. Det var nog bilden som fotografen tog inför visningen av huset jag hade i huvudet. Men den har vi bara i den broschyren. Kan berätta att JR fick tag i plåt som vi lät stå ute tills den började rosta och sedan lackade han den och satte upp den som fondvägg. Det blev också ursnyggt men väldigt mörkt förstås. Han är fyndig min JR.

Om vädret i morgon blir som idag ska vi vara ute. JR tänker rasta snurradåren och jag klipper den andra halvan i rabatten. Roligt är ändå att våren börjar ge sig till känna.

 

 

4 svar på ”Våren på intåg

  1. Bättre att dela upp jobbet på flera dagar, det är inte roligt med blåsor i händerna.
    Väggen är bara så snygg. En sådan skulle jag också vilja ha. Kanske blir någon gång i framtiden när vi har ett annat boende.
    Blommande mandelträd är underbart vackra.

Lämna ett svar