fbpx
En kreativ dag

En kreativ dag

Körde sista maskinen med tvätt idag så nu är tvättlådan tom, ehe nästan tom för JR har lyckats lägga något i den. Men det får faktiskt vänta. Vi har inte haft lika soligt idag som igår men tillräckligt för att jag kunde klippa klart rabatten. JR skulle ”bara” ringa pensionsmyndigheten som av någon outgrundlig anledning betalat ut pension till farmor efter hennes död. Undrar om de har alla läsk i backen på den myndigheten? Nåväl, JR ringde och hamnade i telefonkö. Inget ovanligt när det gäller Sverige och dess myndigheter.

Jag gick ut för att hämta in tvätten och hänga upp den på torkställningen i biblioteket. Pratade lite med JR som satt och väntade i telefonkön. Sedan gick jag och hundarna ut och nu skulle resten av rabatten kapas till en lägre nivå. Eftersom jag inte vill ha blåsor i handen så tog jag det lugnt och gjorde en del pauser. Hade med mig kameran för att roa mig med när jag vilade.

Tänkte att JR snart skulle komma ut och göra mig sällskap. Men de enda som gjorde det var hundarna. De hade fullt sjå med att kolla in gubbarna som höll på med stolparna efter gatan.

Mullbärsträdet är fortfarande väldigt kalt, men rätt fint när man fotar i motljus.

Jag vet inte vad Turbo gjorde inne i verkstaden men plötsligt kom hon spatserande ut därifrån. Fröken nyfiken brukar jag kalla henne.

Det blev en del travande fram och tillbaka för att se vad som händer. Gubbarna som höll på med stolparna gick ju fram och tillbaka på gatan. Jag lyssnade en del på deras hojtande och de pratade inte franska så mycket kan jag säga. Antagligen var det katalanska de pratade och det är helt obegripligt. Men de hälsade på franska när de passerade vår grind.

Kanske tyckte hundarna att det lät konstigt de också. Jag vet inte om de förstår franska men de förstår tonlägen så mycket är klart. Rabatten är klar nu och jag fick faktiskt en blåsa på tummen som sprack så det läker ju snabbt. Gör inte ont heller.

Klippte lite på kanten också där det ser ut att komma upp blommor. Tänkte att det kan bli svårt att klippa med snurradåren där. Då ryker nog blommorna.

Vi gick in när jag var klar för det var ingen idé att vänta på JR. När vi kom in satt han fortfarande i telefonkö. Han fick vänta i över 40 minuter innan han kom fram. Snacka om service! När han påpekade det så fick han som svar att det var normalt!  Ibland undrar man om det inte var bättre förr.

I morgon ska det bli fint väder och JR tänker inte ringa ett enda samtal då. Även om man som vi är pensionärer så finns det faktiskt roligare saker att göra om dagarna än att sitta och vänta i telefonköer.

3 svar på ”En kreativ dag

  1. Telefonkö är bara så trist. 😩
    Fina bilder på era vackra hundar. Dom hittar visst nästan jämt på något. 😃

Kommentera

%d bloggare gillar detta: