Nu är det klart

Jag är klar med vipplandet för dagen och JR är klar med staketskyddet. Det har varit tre grader kallare idag och med lite fler moln på det så blir det inte så behagligt att sitta ute. Jag försökte sitta en stund för att hålla JR sällskap, men det var inte skönt. Turbo fick hålla honom sällskap istället och det gör hon så gärna.

Hon har ju sitt pinnsortiment att ta hand om, så det blir en hel del jobb för henne. Ända sedan hon åt upp ödlan har hon verkat vara irriterad i just ändan och slickat sig där en del. Idag har det varit riktigt irriterat så jag greppade svansen och gned in idomin där. Rapsolja från Sverige har jag flera tuber av. Riktigt bra om man får irritation på känsliga ställen. Det verkar göra susen för nu låter hon röven vara. Får väl göra en insats senare ikväll också. Idomin hjälper mot röda barnstjärtar och hundrövar.

Kuma har mest varit inne idag då han inte tyckte att det var så skönt. Går ju bra att spana genom våra franska fönster när man ligger ned. Jag har ju gått omkring med min vipplare och hundarna vill gärna ha koll på var vi är.

I morgon ska golven få sig en duvning och JR har faktiskt köpt en liten el-driven gräsklippare. Vi har nämligen fått en fin gräsmatta på framsidan efter allt jobb med snurradåren. Alla elaka hårda grässtrån är borta och nu liknar det mer som en svensk gräsmatta. Jag har döpt klipparen till Elklippen så när jag skriver det vet ni vad jag menar. Så efter lite räfsning av allt skräp från staketskyddet ska JR göra en provkörning. Det sparar hans rygg och går säkert fortare än snurradåren.

Fimpans familj har varit och är bortresta denna helg. De brukar vara det varje helg och då är det riktigt lugnt och skönt. Fast i ärlighetens namn så gör de inte så mycket väsen av sig, förutom Bollkalle då nu när han fått en läderputa.

Vi har många småfåglar i våra träd just nu. När vi borstar hundarna försvinner all päls på en dag och det är ju bra att de små liven får fina bon för sina ägg. Jag har sett flera påfågelsfjärilar nu och många små ödlor. Måste ju säga att jag föredrar dessa vintrar mot de vi haft i skåne.

 

 

 

  2 reaktioner på “Nu är det klart

 1. evadramin
  februari 15, 2020 kl. 21:03

  Så bra med en gräsklippare när ni har fått ordning på gräsmattan.
  Era småfåglar kommer att få fina bon att lägga sina ägg i.
  Turbo har ju mycket att syssla med förstår jag.

 2. februari 16, 2020 kl. 21:00

  Idomin kan jag inte leva utan, om jag är fnasig på läpparna så smörjer jag in mig på natten. Helt ok när jag vaknar. Men det nya nu är ju att de har haft i rapsolja och jag gillar den äldre modellen bättre. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: