Lavendeldoft

Nu luktar det gott av lavendel då jag moppat golven i förmiddags. Lite tradigt då det har varit duggregn hela dagen. Men som vanligt är det uppehåll och då har JR varit ute och packat upp Elklippen och ställt den på ett bra ställe, enligt honom. Nu gick det ju inte att inviga den idag så det får väl bli en annan dag då. Turbo går som en skugga efter JR och är väldig vaksam på om han går mot ytterdörren. Nu sista gången de var ute så blev hon våt i pälsen.

I morgon är nog himlen blå igen och då ska vi vara ute så mycket som det bara går. Kan berätta att Idomin gjort verkan och irritationen i röven verkar ha gett med sig. Fast det behövdes en strykning i morse också. Tror det blir en till natten också så ska vi få sova utan en massa nattfnatt.

Nu när det är lite fuktigt ute så har JR tänt en brasa i spisen. Tror det snart är slut med brasor på ett tag då det ska bli riktigt varmt ute. Jag hoppas på att få köpa en ny växt till trädgården i veckan. Vi får se vad det blir men någonting blir det. Då har ni förstått att det blir en tur ut med Mackan.

Eftersom det gått ett år sedan vårat nya liv började, så är jag tvungen att läsa i förra årets almanacka för vi har glömt datum och när saker skedde. Men något jag inte behöver läsa om är att jag hade problem med min högra hand då också. I byn där vi bodde var det en del som släppte ut sina katter på morgonen när de åkte till jobbet. De stackarna strök omkring i kvarteren och en del var riktigt ilskna. En dag flög det fram en katt från en garageuppfart och Turbo fick spel. Jag höll i kopplet i höger hand och kände en stöt. Det gjorde riktigt ont och sedan kunde jag inte använda handen på flera dagar.

När jag överanstränger handen som jag tydligen gjort nu, börjar det med att tummen somnar. Sedan följer de andra fingrarna och så hela handen. Men vilar jag handen så ger det med sig om någon dag. Men det gör ont och är riktigt obehagligt när det händer. Så nu blir det kompledigt för mig ett tag. Jag tror att någon nerv fått sig en kyss och hamnar tokigt när jag anstränger handen för mycket. Lite jobbigt eftersom jag inte ens kan skriva med en penna då.

Men i morgon ska det bli sol och både jag och Turbo mår bättre.

Bild från 2018-02

 

  2 reaktioner på “Lavendeldoft

  1. evadramin
    februari 16, 2020 kl. 23:19

    Så tråkigt med din hand, låter jobbigt. Men du har ju så mycket annat att syssla med och som gör att du glömmer smärtan i handen. Ha det så bra trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: