fbpx
Inköpsrunda

Inköpsrunda

Idag hade vi bestämt oss för att köra en runda för lite shopping. Kanske var det sådant vi inte behövde för vår existens, men för att hålla liv i JR:s projekt. Han får ju inte bli sysslolös. Sedan är det ju roligt att komma ut en sväng och nu råder det full aktivitet ute på vinfälten. Små brödbilar står överallt och man ser prickar röra sig mellan vinrankorna.

Någon var väldigt ivrig över att få åka bil. Fint väder hade vi också och det var riktigt varmt mot igår.

Något avvaktande står vår Kuma och kikar på JR och Turbo. Men idag kom han faktiskt frivilligt med. Tur var väl det för JR hade bråttom till banken i Magalas, där hans bankkort väntade.

Cornelihan ligger så fint på kullen efter vägen. Nu stör ju molntussarna bilden lite men ni får ha överseende med det.

Som sagt så pågår det febrilt arbete ute på vinfälten och precis som i Sverige under vårarna hamnar man bakom traktorer. Det händer alltid när man har bråttom och gissa om jag satt väldigt tyst här. Jag hade ju kunnat skoja och sagt att JR skulle köra mellan hjulparen men det tordes jag inte. Traktorerna här ser lite annorlunda ut jämfört med dem i Sverige. Vi har den smala varianten som ska kunna köra mellan vinrankorna och så denna som kör över dem så att säga med ett hjulpar på var sida om rankorna. Tycke och smak eller ekonomi och effektivitet?

Nå hann vi till banken innan lunchstängningen?

Klart att vi gjorde när vi har denna utmärkta chaufför. Hon hittade perfekt och vi landade på en fin parkeringsplats vid minnesmärket för de från byn Magalas som stupat i första, andra världskrigen.

Här firar de alla världskrigs slut. Det stod x antal säckar med kullersten i en inhägnad så hela platsen ska stenläggas verkar det som. Blir jättefint tror jag.

JR traskade upp för backen till banken och kom tillbaka efter ett tag med kortet. Nu blev han så bundis med bankmannen att i morgon ska vi tillbaka och få hjälp med att ringa vattenleverantören. Vi har försökt men de pratar som kulsprutor att vi gav upp. I telefon alltså. De tar bara mot i telefon. Upp tidigt med andra ord.

Nå hur blev det med inköpen då undrar ni kanske eller inte. Vi körde till Brico Man och åt frukost. Sedan blev det minsann aluplåt till väggen vid fläkten. Precis som vi hade i Sverige. Ja jag vet göra annorlunda och nytt. Men vi kom på att det var väldigt praktiskt med plåt över spisen. Lätt att göra rent och snyggt dessutom.

Plattor beställde vi också. Vi vill nämligen täcka för hålen vid fönstren. Märken efter galler som de sågat av vid något tillfälle. Man kan se dem på försättsbilden och de utmärker sig på ett tråkigt sätt. Efter mycket fnulande har vi kommit på vad vi ska göra eller vad JR ska göra. Om två veckor får vi hämta dem.

Ny plantor hade vi planerat att köpa och nu är det trädgårdssäsong här nere så vi körde in på vår Jardin. En ny oleander planterades idag och palmen fick en ny plats i trädgården. Den höll på att växa ur krukan och gissa om det var rötter på den. Sedan planterade vi en ny fin växt i krukan vid fönstret. Vad den heter? ja, inte vet jag, men säkert något latinskt. Men fin är hon.

Ja, det var allt för idag.

6 svar på ”Inköpsrunda

  1. Så mycket ni har att göra ny. Blir ju trött bara av att läsa allt ni håller på med.
    Molntussarna var ju bar ett plus i bilden tycker jag.
    Och vilken underbar chaufför som ni har.

  2. Vilken fin chaufför ni har! Och betydligt modigare än jag som bara vågar köra vindrutetorkarna… 😉
    Tips: Dom där fula ovädersmolnen går att klippa bort i datorn. Då slipper man reta sig på dom 😀

    Ha en fortsatt fin onsdag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: