Magalas igen

JR hade ju bokat möte med bankmannen idag så vi hade en tid att passa. Det klarade vi galant eftersom vi har vår eminente chaufför. Det var marknad vid parkeringen idag och en hel del människor gick runt där. Men vädret var lite taskigt då molnen hela tiden envisades med att placera sig framför solen.

Efter väl förrättat ärende kom JR och vi körde mot Beziers. Det är nämligen så att vi inte fått någon vattenräkning och nu fick vi klart för oss varför. Vi bor ju på en spets där två gator möts. Vi har en faktureringsadress och vår vattenmätare sitter på muren vid den andra gatan. Det hade vi aldrig kunnat klara ut om vi inte fått denna hjälp. Men nu är allt ordnat och kostnaden kommer även att dras automatiskt från vårat franska konto.

Igår packade jag min reseväska. Smörgåsar och lite juice är alltid gott att få då vi skippar frukosten de dagar vi måste iväg tidigt. Jag får även bra plats med kameran och annat smått och gott. Handtagen är såpass stora att man kan ha den på axeln också. Jag är ju en sån som aldrig använder handväska så denna är superbra. Med flat botten så står den fint vid mina fötter då vi kör. Idag behövde vi tomater lite annat smått och det fick bra plats i väskan. Tack, Ninni.

En ny oleander köpte vi ju igår och när vi kom hem blev det trädgårdsjobb för JR, med stöttning av mig. Jag höll tag i buskarna så de stod rakt när JR skyfflade jord runt dem.

En i jorden och två till att plantera. Vi har ju misstänkt att palmen håller på att växa ur krukan och behöver mer plats. Så nu ska den få det.

Mycket riktigt krukan bestod mest av rötter och knappt någon jord. Därför är bladen lite bleka. Här kommer den att stå bra och sedan ska den få sällskap av en större palm. Vi ska ju låta det vara lite rufsigt här och längst bort ska vi ha ett bord och stolar. Vi vet redan var vi ska köpa dem. Men jag skrev ju att vi planterade tre växter och detta var ju endast två.

Här är nykomlingen. Jag har ingen aning om vad den heter men den ska tycka om sol och det har vi mycket av här. Små röda blommor är det på den så den gör sig där tycker vi. Ok, lite jordigt blev det men JR sopade bort det så idag är det både soligare och finare.

Vi kom ju hem tidigare idag så JR har premiärkört klipper och det ser väldigt fint ut tycker jag. Nu är trädgården klar för denna vecka.

  4 reaktioner på “Magalas igen

 1. evadramin
  februari 19, 2020 kl. 22:19

  Så fint ni har det. Underbart härliga bilder.

  • februari 20, 2020 kl. 02:27

   Tack, vi jobbar på det 😄

 2. februari 20, 2020 kl. 13:17

  Vad fint ni har piffat till det i trädgården 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: