fbpx
Mardi Gras

Mardi Gras

Fettisdagen kallar vi det i Sverige. En del byar har visst ett väldans liv kvällen före denna dag. Ungdomar springer omkring vitklädda och kastar mjöl och ägg på dörrar, varandra och bilar. I Agde har de förbjudit äggkastning. I Pezenas var en del gator avspärrade. Men vi märkte ingenting av det här. Kanske var det mer liv uppåt torget.

Men idag hade vi fullt sjå här då JR fick ta mot en livrasion

Han fick hjälp att ta in allt innanför grindarna. Skönt att slippa bära för mig. Annars finns det stor risk att de lägger allt på gatan utanför.

Vi var ute och inspekterade alla brädor som JR beställt kapade . Han köpte inpregnerat virke kapat och klart att börja sätta ihop.

Men vad i hela friden är det som rör sig i vinfältet?

En traktor som klipper alla vinrankorna till den höjd de ska ha enligt bonden.

Det rasslade bra därute. Nu är det verkligen vår på gång här. Fast idag var det liiite kyliga vindar ett tag. Men i solen var det skönt. Jag hängde tvätten på tork och det torkade på bra i blåsten. Sedan klippte jag resten av rabatten och nu är jag rätt arbetsbefriad resten av veckan.

JR satte igång med bänken och ikväll förvarnade han att det kan behövas viss assistans med att hålla en del brädor. Kan väl åta mig en sådan uppgift om den inte håller på alltför länge. Jag har förresten kommit igång bra med yogan nu och ska snart avancera ett steg tänkte jag. Lite svårare rörelser nu då jag klarar dessa jag gör nu väldigt bra.

Snart kanske man är lite vigare än en stör i kroppen och det knakar så fort man gör en rörelse. Innan mitt benbrott var jag riktigt vig och körde ett pass var morgon. Sedan en stunds meditation och jag mådde så bra. Har anpassat rörelser så att jag ska kunna göra dem vid hög ålder. Men där är jag inte ännu så ett snäpp upp är på sin plats.

4 svar på ”Mardi Gras

  1. Men? Jag har aldrig förut tänkt på att Mardi gras är samma som fettistagen! Men när jag nu ser det så blir det väl ”Tisdag fett”… Tack för den infon, jag känner att jag har lärt mig nåt idag igen 😀

    Ha en fin lill-lördag! (Samedi Petit?) 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: