Carneval

I februari är det flera olika karnevaler här i södra Europa. Fick allt förklarat för mig och ordet Carne Vale betyder Efter Köttet. Alltså inleds fastan inför påsk med en hejdundrande fest. Man frossar allt vad det går för att sedan avstå från allt. Men idag tror jag att det inte har riktigt samma betydelse. Men det är alltid roligt att lära sig varifrån olika saker och företeelser kommer från.

I morse kom vi ut till en regnvåt trädgård och en fin regnbåge syntes på himlen. En regnskur kom också innan alla moln seglade bort och himlen blev blå. Men vindarna var bitiga och solen ville inte riktigt vara framme hela tiden. JR gick ut till sitt bänkprojekt och Turbo trippade med. Jag och Kuma gick ut lite senare.

Det prunkar av vårblommor i rabatten och på gräsmattan.

Blåsippan ute i backarna står niger och säger att nu är det vår. Fast jag vet inte om det är blåsippor men fina är de.

Här är någon blå sippa också och den har nästan samma färg som klotet. Att bladen ser så toppade ut beror på att jag antagligen klippt bladen vid ett tidigare tillfälle. Men det hindrade inte denna blomma alls.

Jag och Kuma stannade inte ute så länge då det blåste lite väl mycket. Vi tycker inte så mycket om blåst. Men ibland kan det vara bra att stanna inne och göra en del administrativt också. Passade ju bra att göra sådant idag. JR har snickrat duktigt och han säger att bänken bör vara klar till söndag. Men i morgon tänker vi ge oss ut på vägarna. Dags för en del inköp och annat som kloklippning.

Ingen traktor på fältet idag. Men en lös bernersenner skrittade förbi och Turbo blev förvånad. Undrar om den smitit ut från sitt hem? Vi har inte sett den tidigare och någon ägare syntes inte till. Hoppas den hittade hem.

 

Inläggsnavigering

  4 reaktioner på “Carneval

 1. evadramin
  februari 26, 2020 kl. 21:36

  Gillar inte heller blåst och i synnerhet inte om vindarna är svala.
  Så fina vårblommor att glädja sig åt.
  Önskar er en trevlig tur i morgon. 😊

 2. februari 27, 2020 kl. 10:46

  Tack för ännu en förklaring som jag inte tänkt på – Carne Vale… Här är det också karnevalstider nu. Tycker ofta synd om småflickorna i sina tunna kläder när det är svinkallt på kvällarna. Har alltid tyckt att dom borde ha karnevalen vid en annan tid på året när det är varmare. I Rio funkar det ju vid den här tiden, men här är det (i mitt tycke) på tok för kallt. Men nu fattar jag varför den går av stapeln just nu. Eller dom, karnevalen varar under flera veckor och det är (minst?) två stora parader.

  Hoppas den stackars hunden hittade hem.

  • februari 27, 2020 kl. 12:18

   Hunden såg målmedveten ut så den var nog på väg någonstans.
   En tjock tröja passar bättre på kvällen nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: