Småpyssel hemma

Sådärja nu var det slutdansat på taket för denna gång. Vi vaknade till molnväder och jag chansade på att sätta lakanen i tvättmaskinen. Vi hade ett litet dilemma som måste lösas på något sätt. Våra medusiner börjar ta slut och eftersom vi ännu inte är inne ordentligt i det franska systemet bövde vi förnya våra recept. Vädret medgav ändå inte till att vara ute så det var dagens projekt.

Jag kör ju ett kort yogapass varje morgon och idag hade jag bara ögon på Turbo. Det var som ett moln över henne med extra päls. Jag kunde bara inte låta det vara så. Kände pälsen mellan tänderna. Så vi drog ut och det blev en del som lämnades utanför huset. Hon fällde minst lika mycket förra året då vi bodde i husbilen och jag fattar inte hur vi klarade av det. Så en glad smalare Turbo fick leka av sig lite innan vi gick in då det hade börjat duggregna.

Inte lika mycket kliande sedan jag gick över med min braiga borste. Men efter duschen var det så dags för att ta hand om tvätten. Jag hade förvarnat JR om att vi måste hänga lakanen inne då det duggregnade. När jag kom ut till tvätteriet så blinkade en massa lampor. Jag hade glömt vrida på vattnet och torrtvättade lakan är inte rena. Bara att slå av allt och låta lakanen vara kvar. Får väl tvätta i morgon istället. Men jag var inte ett dugg ledsen för det. Egentligen ville jag inte tvätta idag.

Även om Kuma tycks göra onda ögat till oss så var han nog bara besvärad att jag fotade honom. Vi körde en administrativ dag och lyckades via doktor.se ordna nya recept samt en fullmakt till bonuspojken H att hämta ut dem. Men med detta coronaviruset var det väntetid även där och först kl.19.00 var allt klart.

JR köpte nya större krukor idag till buggavillan i bänken och då får dessa röda användas till annat.

Jag har paxat citronträd i en av dem och JR får bestämma vad som ska hamna i den andra. De ska lysa upp baksidan och jag tror att det var meningen med att köpa dem. Tänk vad fint det blir med gula citroner till detta röda. Ser ni den fina plattgången JR har gjort till baksidan? Jag har provgått och den är perfekt till mina steg. Om sedan någon hade målat något fint på våra garagedörrar så hade jag blivit väldans glad.

  9 reaktioner på “Småpyssel hemma

 1. evadramin
  mars 3, 2020 kl. 21:50

  Citronträd låter som en bra idé tycker jag.
  Plattgången ser fin ut.
  Vilket soffhäng.

  • mars 4, 2020 kl. 02:16

   Blir suveränt vi sitter där var morgon och kväll nu

 2. mars 4, 2020 kl. 06:56

  Det kanske finns någon graffitikonstnär i området som kan måla garagedörren? 🙂

 3. mars 4, 2020 kl. 10:28

  Den röda krukan och citronträdet kommer bli en höjdare. Turbo blev som ”ny” tjusig värre. Jag håller på nästan varje dag med Frasse, obegripligt att han har så mycket päls. Kram

  • mars 4, 2020 kl. 10:37

   Ja det är ofattbart hur mycket päls hundar har. 🙂

 4. mars 4, 2020 kl. 12:04

  Vilka fina röda krukor! Kommer att bli superbra med citroner i den ena (eller båda?). Eller förresten, citroner i ena eller apelsiner/mandariner i den andra. Jag älskar den röd-orange-gula färgskalan 🙂

  • mars 4, 2020 kl. 12:10

   Funderar på apelsiner i den andra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: