Planteringsdags

Molnigt ute idag och efter att jag kört lakanen i maskinen med vatten idag så får de hänga på torkställningen i biblioteket. Kanske bra att jag torrtvättade dem igår för de luktar väldigt gott idag. Då vi inte kunde vara ute igår körde vi en administrativ dag. Laddade ner appen Doktor.se och fick mina recept förnyade. Allt kostade gratis då det går på försäkringen. Sedan ordnade vi med tillstånd för H att hämta ut medusinen på Kronans apotek. Vi är ju inte skrivna här nere än så länge så då får vi göra såhär. Men sedan ska vi verkligen anlita den franska sjukvården som ligger på femte plats när det gäller detta. Sverige ligger på 32:a plats efter både Turkiet och Sri Lanka. Sedan påstår herr statsminister att svensk sjukvård är världsbäst. Undrar vilken planet han bor på?

Men idag gick vi ut på spetsen för här skulle det planteras. Vädret var perfekt för ett sådant jobb tyckte vi. Det är ju absolut inte kallt och blåsten blåste iväg så nu kliade det i fingrarna på oss.

Turbo tycker om att titta på den lilla svarta hunden som bor tvärs över gatan. De har aldrig träffats men verkar tycka om varandra. Det är grönsakstantens hund och träden där borta planterade de förra året så det ska bli roligt att se när bladen slår ut.

Lite joxit var det att klippa bort alla tejpbitar som blommorna var stagade till pinnarna med. Men det gick och nu har jag sett till att bugganvillorna har stöd mot pergolan. Tror att det blir fint när de vuxit till sig och kommit upp på pergolans tak. JR köpte nya krukor som är lite större så de har mer utrymme.

De röda ska stå därborta vid det franska fönstret i köket. Där ska vi ha ett litet kafébord och stolar så vi kan sitta och dricka något gott eller äta frukost på morgnarna när värmen kommer. Det är nämligen skugga här på förmiddagarna, men sedan är det sol till långt in på kvällen. Efter en del funderande har vi bestämt oss för att ett litet citronträd ska vara i den ena krukan och antingen apelsin eller mandarin i den andra.

I morgon åker vi bort till vår jardin och köper mer jord och de små träden. JR är på hugget nu och vill inte ha tomma krukor säger han. Det är ju precis innan byn så det blir en kort tur som jag kan acceptera. Vill inte göra mer än en tur per vecka.

Än så länge har vi inte fått tillbaka värmen som var tidigare, men det ser ut som att det ska bli varmare i slutet av veckan. Hoppas att det blir så för hundarna älskar när vi kan ha dörren öppen och de kan gå in och ut när de vill.

Så fick vi denna dag att gå. Alltid är det något man vill göra. I morgon ska pelikanen (pelargonen) få jord och bli ordentligt planterad. Det är mycket planterande just nu. Ikväll blir det en skön brasa som sprakar i spisen och JR ska laga en god gryta.

 

5 svar på ”Planteringsdags

  1. Oj vad mycket ni ska plantera. Kommer att bli jättefint. Skönt med brasa och gott med gryta.

  2. Sedär! Ni lyssnade på mina råd angående träden i krukorna 😉
    Blir superfint med bog.. boug… trillingblommorna där vid bänken också 😀

    Ha en toppendag!

Lämna ett svar