Stannar i trädgården

Vädret håller i sig och vi njuter av värmen om dagarna. Det är andra morgonen jag vaknar av att det riktigt värker i handen och fingrarna är som avdomnade. Jag måste skaka handen och hålla armen nedåt för att det ska gå över någotsånär.

Därför är jag totalförbjuden att använda handen idag. Jag har förbjudit mig själv. Hittade en liten burk tigerbalsam  i våra gömmor och kletade ut det i handen och där nerven hugger till när jag anstränger handen. För att minimera risken att få tigerbalsam i ögonen på grund av någon obetänksam rörelse. Eller att någon av hundarna får på sig balsam. Man får ta det man har och i mitt fall en socka.

Vi hörde röster från vinfältet och JR sade att det var vingubbar därute. Men jag och Kuma tittade noggrannare och såg att det var två vingummor som gick och finklippte rankorna. Så nu är det riktigt fint därute. Kuma skäller ju inte utan buffar bara när han vill varna för inkräktare.

Nu är alla plåtar på plats där köksfläkten ska sitta och nu är det bara den som ska sättas på plats. Så var det ju den däringa makapären till röret som vi måste köpa i Beziers. Därför kopplar vi inte in fläkten förrens nästa vecka.

Vår gräsmatta på framsidan ser nästan ut som en fin blomsteräng just nu. Fåglarna har plockat nästan all päls som JR borstat av Turbo. Det verkar som fällningen avtar nu. Dags för gräsklippning snart antar jag.

Min hand verkar ha mått bra av tigerbalsamet så det får bli en smörjning innan läggdags också. Sedan åker sockan på handen. Jag gillar ju egentligen inte vita tubsockor, men man kan ju använda dem till mycket. Ikväll dödar vi eventuella bakterier med whisky. Läste att någon botat sig från corona med just whisky och honung. Verkar som en trevlig medusin.

Önskar alla en virusfri fredagskväll.

  9 reaktioner på “Stannar i trädgården

 1. evadramin
  mars 13, 2020 kl. 21:34

  Tigerbalsam kan vara bra och allt som hjälper kan vara bra. Ta det nu mycket lugnt med din hand.
  Önskar er en trevlig kväll med att döda virus och bakterier.

 2. Britta Schemat
  mars 13, 2020 kl. 23:12

  Alltså Lotta, det låter som om du har karpaltunnelsyndrom. Jag har haft det i båda händerna, blev opererad och bra direkt. Sök läkare! Kram

  • mars 14, 2020 kl. 02:03

   Får nog göra det Britta 🙂

 3. mars 13, 2020 kl. 23:54

  Smart med klippta strumpan, hoppas det onda försvinner.

  • mars 14, 2020 kl. 02:04

   Lindrar med tigerbalsam i alla fall

 4. mars 14, 2020 kl. 10:36

  Fäst bara ett snöre i sockan så har du en bra mitella till tummen 🙂

  Ha en fin lördag!

  • mars 14, 2020 kl. 11:47

   Bra tips 👍
   Hoppas ni också får en fin lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: