Arbetsbefriad jo jag tackar jag

Vaknade vid sjusnåret i morse och min förbaskade hand värkte så in i norden. Bara att stiga upp och låta den dingla lite för att värken skulle försvinna lite. Höll på att få hjärtslag när jag hörde ljud från köket. Där var JR som var uppe för att dricka vatten. Två knäppgökar var uppe och larvade så tidigt. Nåväl vi lyckades somna om bägge två och väcktes vid halv tio av en säljare som ringde i min mobil. Tror inte den dagen var den bästa början för den säljaren. Inte nådigt att ringa till mig på morgnarna ska jag säga.

Ett oväsen mötte oss när vi steg ut och där var någonting på gång i vinfältet.

Flera människor gick ute på fältet och klippte grenar från buskarna. Så nu väntar vi på traktorn som ska komma och ta med sig grenarna som ligger på marken. Ja men det var väl bra att en del arbetade. Jag skulle ju inte arbeta idag. Nu blev det ändå så att jag gjorde en del nytta. Jag har vattnat alla våra växter utomhus idag. Det är varmt som en svensk sommardag +23 och då törstar växterna.

Men här vilar inga ledsamheter och vi satt ute en stund i trädgården. JR fortsatte med plåten på väggen bakom fläkten. Nu behöver vi åka in till Brico i Beziers för att köpa någon manuck som ska vara till den. De var slut här i Thézan.

Turbo har hittat en perfekt plats för sin spaning. I skuggan av rosenbuskarna ligger hon gärna.

Min hand och tumme är bättre nu ikväll och jag hoppas att den ska lugna sig när jag inte anstränger handen. Precis mitt i handen är det en nerv som reagerar när den får belastning. Det blir som en stöt som går ut i tummen. Kan säga att det gör ont. Sådärja nu har jag klagat nog.

Det är visst fredag i morgon vilket heter jeudi på franska.

  8 reaktioner på “Arbetsbefriad jo jag tackar jag

 1. evadramin
  mars 12, 2020 kl. 21:58

  Skulle vilja höra samtalet med säljaren som ringde till dig. Jag avskyr säljare vilken tid på dygnet det än är.
  Hoppas din hand och tumme blir bättre i morgon och helst riktig bra snart. Ta det lugnt i morgon.

  • mars 13, 2020 kl. 02:03

   Lovar du vill inte höra det samtalet 🤣

 2. mars 13, 2020 kl. 13:21

  Alltså, inte för att jag vill vara sån, men jag tror att jeudi är torsdag (jueves på spanska) och att fredag heter vendredi (viernes på spanska).
  Ooops! Nu var jag visst sån i alla fall 😉

  Hoppas din dumme-tumme och handen är bättre idag!

  • mars 13, 2020 kl. 13:25

   Hittade tigerbalsam och nu är det lite bättre, tack 👍

 3. mars 13, 2020 kl. 14:34

  Turbo är så vacker där hon ligger vid rosenbusken. Ajaj stackars tumme, kan ju tänka mig har ju artros i höger tumme, sjutton så ont det gör ibland. 23 grader är ju helt ok, men jag föredrar en jättelång sval vår. Känner mig som kärringen mot strömmen. Kram påre!

  • mars 13, 2020 kl. 15:20

   Som pollenallergiker är jag glad för korta vårar. Kram själv och håll dig undan från människor nu. 🤗

   • mars 13, 2020 kl. 15:21

    Det kommer bli lätt att hålla, inte en käft på landet när maken åker hem. Kram

   • mars 13, 2020 kl. 15:24

    👍🤩🌷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: