Fin dag trots allt

Blå himmel och solen som värmer så skönt. Dagen började perfekt och jag satte lakan i tvättmaskinen. Vi hade printat ut pappret man måste ha med sig när man åker och handlar. Idag skulle vi storhandla, för att slippa handla resten av veckan och helgen. Därför körde JR iväg med Mackan till Super-U. Inte alls så lång kö som i måndags, men det stod poliser utanför. De stod även vid Brico och Pharmacia. Känns minst sagt surrealistiskt när JR berättar om det. Vi törs inte köra iväg båda två för det kan vara provocerande.

Igår kväll somnade Turbo vid fönstret efter att ha lekt och stojat hela dagen. Nu verkar vädret hålla i sig och solen hittat hit så dörren kan vara öppen hela dagarna. Jag känner mig ungefär som igår men har inte haft feberfrossa i eftermiddag. Det hade jag igår. Läste på om förloppet och idag och bör vara helt frisk på 12 dagar. Idag är det fjärde dagen så det värsta ska snart vara över. Blir det inte värre än såhär är jag glad.

Hostan lindrar jag med Fisherman´s Friend. Bra för halsen också.

Lilla busken i hörnet börjar bli grön. Passar ju bra när det är St Patrics day. Vi tog en öl och njöt av all fågelsång. Hundarna är ute nästan hela dagarna när vi också är det. Jag passade på att smygträna idag också. Vattnade alla våra blommor och växter med vattenkannan. Men vill ju ta det lite lugnt med min hand och detta viruselände, så jag tog bara halva kannan varje gång. Sedan gick jag sakta och liksom strosade med den till den växt som skulle få en dusch. Skulle kanske inte gjort det för en idé dök upp i huvudet.

Ja, det var egentligen JR som hade den i lördags då han var och handlade på Lidel i Murviel. Men det var då innan alla restriktioner kom. Skulle han våga köra till Lidel idag? Ja, vad tusan med pappret i fickan störtade han iväg. Fanns den kvar eller? Efter ett tag kom han hem och ja, det hade varit poliser  där också, men väldigt få kunder. De hade en kumquat kvar. Det var en sådan vi var ute efter. Men eftersom han kände sig skyldig så köpte han även en rulle soppåsar, en box vin och en flaska whisky. Som han sade så fick man ju bara ge sig ut och handla det nödvändigaste.

Min idé är att plantera om citronträdet och sätta en till kumquat i den röda krukan. De är ju buskar och trivs i krukor så det passar ju bra. Sedan, nästa år ska vi köpa ett citronträd till. Det blir en liten fruktträdgård utanför köksfönstret, där vi ska ha ett bord och två stolar för frukostätning.

Som ni märker har vi inte alls svårt att sysselsätta oss trots hemkarantänen. Men nu behöver vi inte handla något förrens på måndag nästa vecka. Vi kör med rostat bröd tills dess. När JR skulle till Lidel var han så ivrig att han glömde byta skor och körde iväg med sina slitna träskor. De är i ett bedrövligt skick och borde inte vistas i miljöer bland andra människor än mig. Ja, det fanns en enda kumquat kvar och den dignade av frukt. Så i morgon blir det lite plantering.

Nu står den här på bänken och väntar på plantering. Men vänta nu här ville JR ju visa att han satt upp en av våra ödlor på stupröret. Det blev ju riktigt fint.

En hemlighet: BollKalle har tydligen fått en ny fotboll och den har han lyckats kasta in i vår trädgård. Jag är riktigt elak för jag har gömt den. En mening jag kunnat på franska sedan gymnasiet är: jag vet inte . Jag ler för mig själv och smakar på meningen om BollKalle vill ha tillbaka bollen.

  6 reaktioner på “Fin dag trots allt

 1. mars 19, 2020 kl. 10:01

  ”Det tar sig sa mordbrännar’n.” 🙂

 2. mars 19, 2020 kl. 10:46

  Grattis till att ni kom över ännu en sån där fin och användbar kumquat 🙂
  Ödlan blev verkligen bra där på röret 🙂

  Ha en bra dag!

  • mars 19, 2020 kl. 11:40

   Bara att ösa i sig en massa nyttiga kumquatar 🤗

 3. evadramin
  mars 19, 2020 kl. 11:26

  Känns mycket märkligt med poliser överallt. Det är det här i Cullera, Spanien också.
  Lite elakt med bollen. Den meningen kommer jag också ihåg sedan skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: