fbpx
Planteringsdags

Planteringsdags

Dagen har bjudit på härligt sommarväder och vi har varit ute mest hela tiden. Min corona är som tidigare och varken sämre eller bättre. Jag slängde i en maskin med mörka kläder i morse. Inget större arbete alls. JR gjorde klart röret till köksfläkten och det blev supersnyggt.

Grannen med BollKalle verkar tycka att det är semester nu, för de hade bjudit in hela bandet till sin trädgård och hade grillfest. Därför satte vi oss på udden och drack vår öl. Riktigt gassande i solen och jag fick ha solhatt på mig. Men här är det lugnt och skönt och vi kan lyssna på fåglarna. Våra olika rum i trädgården börjar bildas. Mer jord och gräs här, samt en stor palm och ett parasoll, så har vi en liten fin oas här.

Efter vår öl var det dags för plantering av kumquaten och omplantering av citronträdet. Antagligen blir det ett till citronträd där senare när vi får köra och handla.

Där på plattorna ska vårat frukostbord stå och framför vid staketet tänker vi placera de gamla järngrindarna. Kanske ha vindruvsrankor klättrande på dem. Men först ska jag måla grindarna när de är på plats. Fram till oleandern ska vi ha en slät fin gräsmatta, men därefter blir det bara en ojämn trädgård med palmer och lite buskar. Allt kommer att ge sig med tiden.

Nu har jag tvättat allt som var smutsigt, så vad ska jag göra i morgon? Eftersom jag har vattning på min att göra lista så blir det väl det kanske. Inget är hugget i sten så morgondagen får utvisa vad som ska göras om något ska göras.

Här i Frankrike har det från och med idag blivit förbjudet att vistas på stränderna. Tror att det hela beror på att fransoserna älskar att göra precis det som är förbjudet. Ska man inte samlas i parker för picknick så gör man absolut det. Läste att 4000 personer blivit bötfällda då de inte följt bestämmelser att inte cykla,gå på stranden mm. Det kostade 135.- eur och det blir ju ett bra tillskott i kassan för bekämpning mot viruset. Hallå !!!! Magdalena du borde kanske ta efter detta.

I morgon är en annan dag och ett par gator bort har de grillparty.

6 svar på ”Planteringsdags

  1. Frukostbord, bara så himla mysigt. Vilka härliga planer du har.
    I Spanien är det förbud på att vistas på stränderna men vem vill vara där i detta vädret.

  2. Även jag har haft strålande väder idag, vi har varit ute Frasse och jag, han är lös, men har ännu inte smitit. Bra att du verkar piggare, fortsätt så. Virusfria kramar!

  3. Vad bra det blev med planteringarna! Mer symmetriskt med kumquater i båda röda krukorna och får citronen en polare också så blir det ju perfekt 🙂
    Krya på!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: