fbpx
Lättare när solen värmer

Lättare när solen värmer

Idag  möttes vi av solen när jalusierna åkte upp. Vi har våra rutiner nu och det är att JR går via stora rummet trycker på knappen så jalusierna åker upp där varvid solen flödar in. Jag trycker upp jalusierna till hälften i sovrummet innan jag går runt sängen där Kuma vällustigt sträcker på sig. Han är alltid sist ur sängen. Sedan klär jag på mig och så går vi runt och trycker upp Jalusierna i alla rum. För att till sist purra upp Kuma och gå ut för en morgonrunda i trädgården.

Kuma stannar alltid upp en stund och insuper dofterna och kollar vädret. Idag blev han glad då solen visade sig. Jag var nere och kollade rabatten som nu ser för bedrövlig ut. Men efter att ha fått sova två nätter utan att vakna med en brännande hand, tänker jag försöka frisera rabatten försiktigt med början i morgon. Det får ta den tid som behövs för minsta lilla så avbryter jag. Då vädret ska bli riktigt varmt nu och soligt tänker jag köra lakanen i maskinen. Jag tvättar ju och byter lakan ofta då hundarna sover i vår säng. De fick även årets första tablett mot loppor, fästingar mm. Vi har inte märkt av vare sig det ena eller andra här, men för att vara på den säkra sidan så får de tabletterna. Så nu är de skyddade i tre månader framåt.

Bjöd JR på en b-vitamin på bänken idag. Han håller på att foga alla plattor som han satt upp. När han kom in i eftermiddag var han väldigt röd av solen som tar bra nu. Dags för solskyddsmedel snart då. Han var även till Super-U för att göra lite inköp. Vi hade slut på apelsiner och tomater. Ett måste och jag skulle göra ny juice idag. Därför gick jag även bort till våra kumquatbuskar och plockade ett par frukter som jag hackar ned i juicen. Då blir den lite syrlig och vi får i oss massor av vitaminer och oxidanter. Bra i dessa tider.

En och annan bil har vi sett idag men det är nog mest sjukvårdspersonal som åker omkring. De ser till alla gamla som bor hemma och våra gamla har även fått påhälsning. Personalen har masker och handskar på sig. Eftersom gamlingarna bor samman med någon av barnen, fast i en egen byggnad så får de matlådor mm levererat utanför dörren. Kanske saknar de besöken av alla barn och barnbarn som brukar komma varje helg, men som just nu håller sig borta av förståeliga själ.

Jag läser med fasa vad som sker i Sverige och håller andan att detta experiment ska fungera. Coronaviruset är något vi inte upplevt i modern tid. Jag skriver på alla propotioner om att stänga dessa hemska matmarknader och gråter när jag ser hur de behandlar djuren. Hoppas ni också skriver på.

I morgon är det fredag.

4 svar på ”Lättare när solen värmer

  1. Så mycket enklare när solen lyser och jag håller med om att man blir på mycket bättre humör då. Trevliga bilder i dag också tycker jag.

  2. Ni har det bra ni som kan trycka upp era jalusier. Vi får allt dra upp dom för hand. Slit och släp… 😉

    Ha en fin karantänsfredag!

    1. Lite vardagslyx 😄 Gjorde rent bordet ute i trädgården, torkade sex gånger. Kan säga att patina på plast inte är snyggt.
      Vi tar en karantänsöl medans vi lyssnar på Sydfranskans sång, SKÅL 🍻

Kommentera

%d bloggare gillar detta: