Mot påsk då

Ännu en dag har förflutit och vi har njutit av solen och värmen. Men någon latsida har vi inte legat på förutom att vi sovit till 10.30. Vi skyller på Kuma som bara älskar sovmorgnar. Jag steg upp och släppte ut Turbo som visade att hon behövde. Gick in i badrummet och stänkte vatten i ansiktet och försökte väcka JR och Kuma. Vaknade faktiskt vid sjusnåret av ett underligt fågelläte. Låt stilla och lyssnade lite till och där var det igen. Det var JR:s mage som lät. Även om han sover så jobbar verkmästaren i magen.

En runda i trädgården först på framsidan och sedan på baksidan innan frukost är det som gäller. JR kör ju inte till affären varje dag längre utan endast en gång i veckan högst. Vi rostar bröd och det går bra det med.

Vi hade bestämt att ta hand om golven idag och JR körde runt snurradåren och sedan moppade jag dem. Sedan måste man ju ta en paus eller hur?

Än så länge är inte solen alltför stark och Kuma tycker att det är rätt skönt. Det som syns nere i vänstra hörnet är JR:s träsko som är mycket nötta i tårna. Han skulle behöva ett par nya men vi får nog vänta tills posten öppnar igen så H kan skicka ned ett par.

Turbo hittar alltid sysselsättning och detta är hennes plats. Här har hon uppsikt över hela framsidan.

Jag tog en dusch och tvättade håret. Gör ju det en gång i veckan och har valt söndagen till det. När jag var klar så tog jag mig an det sista av rabatten och visst hade det kunnat vänta men då hade jag inte mått bra. Har kanske problem?

Nu är det gjort och jag har ont i både arm,axel och hand. Tre i ett där alltså. Låter skrafset ligga kvar för om några veckor är det bara brunt här, tror jag i allafall. Därför kapar jag allt ogräs och drar inte upp det. Det är fint så länge det är grönt. Nu kan åtminstone lavendeln och olenaderna växa utan ogräset tar kraft från dem. Väx, väx fina. De växer och blir precis som jag tänkt mig.

På andra sidan vid uppfarten slet JR med att bära sten till kanten vid mullbärsträdet. Lite jord ska ner här också och sedan ska lyckoklövern få växa fritt där. Vi vill inte ha en perfekt trädgård utan det får vara lite vildvuxet och blomma av bara den.

Även gräsmattan blev klippt idag av JR och efter väl gjort arbete tog vi en paus igen. Klart att vi intog b-vitamin. Härligt att sitta en stund och reflektera över dagen och livet. Ja, vi diskuterar varje dag och har aldrig tråkigt.

Hundarna är trötta efter en hel dag ute och somnar direkt vi kommer in. Idag fick de spagetti med kycklinggryta och det är något de älskar. Kan det vara lite italienare i våra hundar måntro?

Ikväll har jag instruerat JR att göra en janssons frestelse. Nu var inte filéerna som vi trodde så det blev en fransk variant. Återstår att se hur den blev. Ansjovis är det i den i allafall.

Livet är rätt bra ändå.

  4 reaktioner på “Mot påsk då

 1. evadramin
  april 6, 2020 kl. 00:01

  Att pausa är viktigt. Men du har ju verkligen inte tagit det lugnt när du nu har ont tre i ett.
  Alltså en Jansson bara så gott. Det ska vi ha till påsk.

 2. april 6, 2020 kl. 10:55

  Sovit till 10:30? Det har nog inte jag gjort sen tonåren tror jag…

  Inget roligt kinderägg där i armen och handen – du får ta det lugnt!

  Ha en fin start på veckan!

  • april 6, 2020 kl. 11:04

   Nu blir det kompledigt i denna vecka. 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: