Hemester idag

Efter några dagar med trädgårdsarbete har vi idag nästan bara suttit ute och varit. Nu måste vi ha munskydd på oss vid inköp i affärer och där hade JR hittat hur vi kunde tillverka ett själva. Det är ju många veckor sedan de tog slut i affärerna och staten har lagt beslag på de munskydd som fanns. Det finns ju de som behöver dem i sitt dagliga arbete med sjuka människor.

Jag bidrog med två gummisnoddar och JR tillverkade munskyddet av hushållspapper. Praktiskt för han kan slänga det efter att han handlat. Men när han skulle köra iväg så ville inte Mackan starta. Batteriet är urladdat och troligtvis är solcellerna smutsiga. Nu satte vi i elkabeln i bilen och sedan ska JR tvätta av cellerna. Han kan ju stå i trädgården och med den långskaftade borsten når han taket. Sedan spola av allt med vattenslangen. Så handla gör han imorgon istället.

Solen har lyst över oss i karantänen och då gäller det att hitta skugga om man tycker att det blir för varmt. Turbo har en alldeles egen pergola av rosor. Jag har nästan alltid med mig kameran i trädgården och även när vi är ute och kör. Nu när vi inte får köra omkring hur som helst på vägarna letar jag objekt i trädgården och så har jag ju mina två fotomodeller.

Snart kan även Kuma få skugga av kejsarträdets stora blad.

Kanske kan ni även skymta små blå blommor där fröna är? Tydligen kommer det nya blommor ur dessa frön som suttit hela vintern. Är det det som kallas återbruk måntro?

Tog mig en närmare titt på busken nere i hörnet av trädgården och det är ju en syren minsann. Vi hade två buskar i Sverige och de blommade med lila blommor ett par år och sedan aldrig mer. På denna buske är det massor av blommor som ännu inte slagit ut. Denna blomma har kommit längst med att slå ut.

Funderar på om jag ska ta mig runt till baksidan i morgon och titta till buskar och träd där. Man ska väl vidga sina vyer och inte begränsa sig.

Körde en maskin lakan idag som fått torka i solen. Det är ju inget större jobb med att tvätta för allt sköter sig självt. Hade inte fönstren öppna idag då det fläktade på så att om jag har det så slår ytterdörren igen. Det är bättre att ha den öppen så hundarna kan gå in och dricka vatten när de vill. Kuma går in och sover lite då och då. Han vill ha lugn och ro.

Vi skriver 6/4 idag och snart får vi väl veta om det blir en förlängning av detta efter den 15/4. Spanien har ju förlängt sin instängning och Italien har det ju på obestämd tid. Vi kämpar på oförtrutet.

  4 reaktioner på “Hemester idag

 1. evadramin
  april 6, 2020 kl. 23:58

  Så tråkigt att inte ”Mackan” startade i dag. Men det ha ni nog löst tills i morgon.
  För övrigt verkar ni att ha det hur bra som helst. Fortsätt med det om möjlighet finnes.

  • april 7, 2020 kl. 02:22

   Startade ikväll så i morgon blir det inköp.

 2. april 7, 2020 kl. 11:09

  Vad skönt att det löste sig för Mackan med sladdladd 🙂

  Vi hade både lila och vita syrener i Sollentuna och dom blommade oförtrutet varje år. Doftade underbart! 🙂 Synd att blomningen var så kort bara. Dom blev rätt fula när det var över…

  • april 7, 2020 kl. 12:17

   Eftersom blomningen var över när vi flyttade hit i mitten av juni förra året, så trodde jag att det bara var en tråkig buske med blad.😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: