Nog blev det en annandag

Men det blev ingen pannkaka i allafall för JR misslyckades med att göra någon och gav upp tillslut. Jag är ju inte mycket till hjälp där för jag kan inte alls göra någon. Det blev gott med en varm macka också till lunch. Så nu får svartvinbärssylten sparas till en annan gång. Kanske kan jag övertala till en camembert i ugn 🙂

Att sedan vädret blev något annat också var det några hundar som misströstade över. För idag regnar det ute och det är inte hundarna vana med längre. I Sverige var det ett evigt torka tassar och hundhanddukar i torkskåpet under april. Men här har det inte regnat på flera månader nu och när det gjort det så har det varit tidigt på morgonen. Då sover vi ändå så det har ju inte påverkat oss.

Så vi har lyssnat på poddar och bara varit idag. Ett par härfåglar satt på grannens staket mitt över gatan och sedan kom andra fåglar och spatserade på vår gräsmatta. Det är väl det mest intressanta som hänt idag utomhus.

För att se det från en positiv sida så slapp jag köra lakanen i tvättmaskinen, JR slapp klippa gräsmattan och vattna växter. Jag slapp ansa rabatten. Se där en hel del som skjuts på framtiden. Något annat vi undrar över hur den kommer att bli den närmaste tiden. President Macron ska hålla tal till folket kl.20.00 ikväll och det ligger nog närmast till så att inneslutningen förlängs. Men hur länge måntro? Här har barnen skollov i två veckor och över den tiden blir det nog.

Hundarna har i alla fall gett upp om sol idag. JR slumrar och jag skriver blogg. Radion är på och med jämna mellanrum kommer ”Alert de coronavirus” och uppmaning om hur vi ska bete oss. Det går inte att missa myndigheternas uppmaningar och det blir böter om man ignorerar dem. Kan till och med innebära fängelse om polisen är på dåligt humör eller någon har gjort upprepade överträdelser.

Tålamod är en dygd har ju svenskarna fått itutat sig i många år. Jag kan nog säga att det tålamodet verkar vara större än det i Sverige. Eller så är det väl så att myndigheterna inte vågat ta i på skarpen. Jag befarar att innan detta är över så kommer det vara Sverige som blir isolerade från övriga Europa då andra länder inte litar på de svenska myndigheterna och deras kapacitet att styra landet.

Alla säger att de hoppas att detta snart ska vara över. Men tänk om det inte är över snart? Om detta virus kommer att snurra runt i världen flera varv och återkomma där man tror det är borta? Ligga som ett lock över Europa i flera månader. Vi tar en dag i taget och hoppas varken det ena eller andra. Klart är att en dag finns vaccin och just detta virus är besegrat. Men kommer myndigheterna ta lärdom av det och kommer vi vanliga människor göra det?

  6 reaktioner på “Nog blev det en annandag

 1. boihusbil
  april 13, 2020 kl. 20:03

  Vi har oxå en massa frågor och inga svar. Detta är så konstiga tider. Lärdomarna kommer nog hagla över både individer och strukturer. Skön kväll!

 2. evadramin
  april 13, 2020 kl. 21:29

  Trist med regn men det fanns ju fördelar med det också efter vad jag kunde förstå. Det man inte kan göra i dag kanske man kan göra en annan dag.
  Väldigt jobbigt med att ingen kan ge några svar. Men det finns tydligen inga svar!!

  • april 13, 2020 kl. 21:38

   Fortsatt instängning till 15 maj. Bara att gilla läget. 😳

 3. april 14, 2020 kl. 10:35

  Ja, hur månne detta sluta. Ingen som vet, ingen som vet…
  Vi följer restriktionerna och reglerna, men hoppas verkligen att dom kommer att släppa ut oss på ”grönbete” när den här förlängningen är över.

  Ha en fin dag – förhoppningsvis utan regn 🙂

  • april 14, 2020 kl. 10:37

   Så fick vi förlängning till 11:e maj, skönt att det är sol ute idag. 😳

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: