Påskdag

Inte en kyckling i sikte här men vi har ju grannens hönor, som kluckar lite försynt. Längre bort kan vi höra en påsktupp gala på morgnarna när vi går ut. Eller morgon ska vi väl inte säga då det närmar sig förmiddag då vi går ut. Men ägg har vi ätit till frukost som varje morgon.

Andra år har vi dukat upp en fin påskmiddag till våra föräldrar. Tror att 2018 var det sista året vi gjorde det. Efter det började de tackla av mer och mer. Förra året satt vi nere i Vias och väntade. Efter att ha fått vårat bud antaget och de preliminära pappren skrivits på tar det tre månader tills man får tillträde till huset och allt blir klart. Det var inte alls lika fint väder heller och det sista blåsvädret var rätt jobbigt. Vi kunde inte ha vare sig dörren eller fönstren öppna.

Trots att det varit lite molnigt idag så var det varmt. Dörren har varit öppen och ute blir inne och tvärtom. Du har många knappar och manucker på din kamera sade JR, mm ska läsa på i manualen och lära mig kameran bättre blev mitt svar. Så det är faktiskt det jag ska grotta ner mig i. Lära mig min kamera ordentligt och sedan ta bilder på allt som rör sig och inte gör det. Jag ska bli hemmafotograf. Stackars JR och hundarna. Kan det bli värre än det är idag?

Ni kommer säkert att tröttna på vår trädgård, då det är vår värld just nu. Men kanske kan jag variera vinklar och få till riktigt fina bilder? Återstår för er att avgöra.

Idag har vi gjort rent golven i huset. Det luktar gott av lavendel och när jag så skulle duscha ser jag tassavtryck. Hm JR har fyllt på med jord på baksidan och där tyckte hundarna att det var mysigt att gå. Men så blev någon av dem törstig och traskade in till vattenskålen. Voilá fina tassavtryck blev det av den turen. Bara för mig att halvnaken svabba bort spåren och säga till JR att vakta så hundarna inte trampar mer i jorden.

Det klarade han bra för inga fler spår har det blivit. Jag skulle sätta färg i mitt hår idag och det tar ju sin lilla tid när det ska verka. Satt halvnaken i biblioteket och läste under tiden. Tordes knappt titta mig i spegeln när det var dags att tvätta ur alltihop. Tyckte att jag skymtade orange uppe på huvudet och nästan lila vid tinningarna. Ja, jösses vad blir det av detta då? Stod i duschen och hoppades att Macron ska förlänga inneslutningen så jag måste stanna på tomten. Kan ju skyla huvudet med en sjalett tänkte jag. JR kom för att säga något och jag varnade honom för att säga ett ljud om mitt hår eller för den delen skratta.

Ett minne dök upp när min mamma och pappa skulle på fest. Hon var en duktig sömmerska och hade sytt en fin blå klänning att ha på sig i något slags sidentyg. Men så ville hon piffa till håret också och köpte en toning som hette platina blond. Skred till verket och rullade upp håret på spolar för torkning när det var vått. Klädde sig i god tid och puffade på parfym. Så av med spolarna då håret var torrt och borstade till det. Både hon och jag skrattade så vi grät. Där stod hon i den fina knallblå klänningen med ett hår som var alldeles rosa. Behöver jag berätta att hon bytte klänning? Men visst, hon gick på festen i rosa hår. Har för mig att det blev en grå klänning till det rosa.

Mitt hår blev varken morotsrött eller lila. Det blev brunt och det väldigt mörkt brunt. Kan leva med det och nu slipper jag krullorna i alla fall. JR tycker det är snyggt så jag behöver väl inte gömma det i en sjalett då.

Det är en annan dag i morgon och vad den bjuder på återstår att se.

  4 reaktioner på “Påskdag

 1. april 13, 2020 kl. 10:22

  Haha! Måste verkligen ha varit en syn när håret blev rosa 😀 Skönt att det inte gick på samma vis för din färgning 🙂

  Ha en fin annandag!

 2. evadramin
  april 13, 2020 kl. 10:33

  Tycker att dina bilder är jättebra. Trädgården förändras ju hela tiden och jag tycker det att roligt att se det. Fint med hundarna också.
  Bra att du blev nöjd med hårfärgen.

  • april 13, 2020 kl. 18:15

   Ja, nu kan jag pusta ut angående färgen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: