Inspirerade

Det finns vissa program på svt och tv4 som vi gärna ser på play när vi äter. Ett av programmen är Trädgårdstider. Vi har kommit fram till att när läget är så dystert i världen behöver vi feelgood program. Detta är ett sådant man blir glad av och sedan lär man sig ett och annat om växter, mat och lite finurligheter som man kan bygga själv. Vi blev nog lite peppade av det för idag körde vi klippning.

Inte lika strålande sol som igår men det var inte kallt och solen tittade fram emellanåt. Så JR körde gräsklipparen och jag tog mig an rabatten vid uppfarten. Jag kör en manuell klippare och nu med handmitellan fungerar det faktiskt bra. Men för att boosta oss blev det 25 cl b-vitamin Heiniken.

Syrenbusken blommar för fullt och jag var ju tvungen att gå fram och lukta på blommorna för att riktigt försäkra mig om att det är en äkta syren.

Kan försäkra er om att det verkligen är en äkta syren. Önskar jag kunde puffa lite av doften på er för den luktade så gott. Så söta små blommor det är och jag är glad att vi har en sådan i trädgården, buske alltså.

Vet inte om jag riktat kameran uppför vår gata Alexandre Dumas tidigare? Så nu när jag var borta till busken och hörde en smäll då Elis dotters elcykel blåste omkull fick jag för mig att lyfta kameran och trycka av. Det är sydfranskan som bor bakom den vita muren med den gröna häcken. Hon fick matleverans idag och kom ut och hämtade kassarna iförd turkosa gummihandskar. Ja, varför inte? Det är ju bara att tvätta dem med tvål under varmt vatten.

Nu skymmer stolpen den branta backen som leder upp till vägen mot torget om man svänger vänster och ner till vingården om man svänger höger.

I dessa instängningstider ska jag försöka hitta nya vinklar att fota på. Från min stol ser jag detta om jag vrider huvudet lite till höger. Där vid busken med roströda blad tycker Turbo om att ligga. Det är skugga där vid den höga krukan och hon har bra utsikt därifrån men lite lugn och ro också.

Vi har nog varit ute i flera timmar idag och det känns nu. Hundarna är nöjda och jag är öm i kroppen efter klippningen. Men det är skönt att vara ute och vi blev mycket nöjda med vårat arbete. I morgon ska vi göra annat för vi har ett projekt på gång. Men allt beror på vad vädret vill.

Håll avstånd och tvätta händerna 🙂

  5 reaktioner på “Inspirerade

 1. evadramin
  april 15, 2020 kl. 20:25

  Underbara syrener, så vackra. Faktiskt tror jag du lyckades puffa lite doft till mig. Tror jag kände en svag doft, önsketänkande så klart.
  Så härligt att kunna vara ute hela dagen. Här blåser det jättemycket.

  • april 15, 2020 kl. 21:44

   Roligt om du fick lite doftminne

 2. april 16, 2020 kl. 06:57

  Jag gillar det programmet med. 👏

 3. april 16, 2020 kl. 10:57

  Syrener är så härliga! Jag tror inte att jag sett en enda syren här i Spanien, men det finns å andra sidan många andra fina blommande buskar och träd 🙂

  Ha det gott!

  • april 16, 2020 kl. 11:05

   Trodde inte att det växte syrener här nere heller. Kanske lite exklusivt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: