fbpx
Lite svinn får man räkna med

Lite svinn får man räkna med

Igår dog en för mig välkänd radioröst och tv-personlighet. Undrar om det är en av det svinn som Tegnell räknar med att stryka med i pandemin? Låter det bittert? Ja, det är det för jag vill veta vilken strategi man jobbar efter. Vad Frankrikes är har vi fått förklarade av Mr Macron. Inga flummiga tal om utplaning eller annat som får folk att undra. Så där nu har jag luftat mina känslor och beklagar att Adam Alsing fick sätta livet till.

Grannens kastanjeträd blommar för fullt och idag lyckades BolKalle få in sin boll i vår trädgård. Vi har hört honom sparka den som en toking under de raster de har mellan undervisningen hemma. Fimpan blev tokig på honom idag och det var ett riktigt utbrott i morse. Barnen får ju digital undervisning hemma nu och verkar ha korta tio minuters raster. Det är då denna överaktiva pojke sparkat bollen på gud vet vad i deras trädgård. Nu hamnade bollen i vår och vi diskuterade om vad vår taktik skulle bli.

Turbo löste problemet om att vi skulle kasta över den direkt. Hon gick resolut ut och nosade på den, varefter hon höjde benet som en hel karl och kissade på den. Eftersom hon löper dröjde det inte länge tills Kuma lommade ut och lade sin stråle på bollen. Den bollen tänker inte jag ta i.

När vi intog våra små b-vitaminer efter att JR kört ett varv med snabeldraken, kom BollKalle ut och skulle nog prata med oss genom staketet. Men Kuma rusade fram och mufflade med studsande framben och det blev ingen diskussion. Istället blev det några fraser med sydfranskan som kom förbi vid grinden på behörigt avstånd. Hon hade skaffat plasthandskar som hon hade i fickan. Men hon mådde bra och så hoppas jag att det får förbli.

Innan vi gick in hörde vi hur BollKalle diskuterade bollen med Fimpan. Om hon hade bett oss så hade vi naturligtvis tippat över bollen , med plasthandskar förstås. Men det gjorde hon inte, utan var kanske glad att bollmarodören inte kunde fortsätta förstöra hennes rosor.

Vi har inte haft alltför fint väder idag, men varmt trots det och just ingen vind att tala om. JR ville väl bli av med överskottsenergi så han körde snabeldraken i Mackan också. Det behövdes verkligen men det jobbiga är att sedan kommer han in och berättar att där måste vi göra rent och där är det smutsigt. Jaha, där har han ju ett projekt som jag absolut inte vill ta ifrån honom. Där behövs bara en trasa, vatten och rengöringsmedel. Allt finns hemma så kör igång vännen.

Det ringde på vår franska mobil och JR svarade. Vi trodde att det var Gerard vår elektriker som skulle höra av sig. Men då JR fick en konstig min och sedan bara sade försynt No , och knäppte av förstod jag att det var någon annan. Det var en dam förklarade han. Tror hon ringde fel, och vi letade fram den franska meningen för fel nummer. Bra att kunna.

Ja, här händer det spännade saker. Fortsättning på vad vi gjorde av bollen kommer i morgon. Se där fick jag till en cliffhanger 🙂

4 svar på ”Lite svinn får man räkna med

  1. Dina hundar löste ju problemet med bollen på ett suveränt sätt. Blev lite skratt här.
    Ja inte ska du ifrån JR hans projekt. Lite skratt igen.
    Och även vi tycker att Adam Alsings alldeles för tidiga död är mycket tragisk.

  2. Det var ju synd att dom kissade på bollen. Jag hade just tänkt föreslå att du skickade den till mig – jag behöver en rejäl boll till min bowling 😀

    Ha en fin fredag!

    1. Jag har ju en konfiskerad sedan tidigare så den får du när posten öppnar här ☺️ det regnar ute och den påkissade bollen är hos BollKalle sedan i går kväll.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: