fbpx
Sol och åskoväder

Sol och åskoväder

Tvättade vinterjeansen idag och nu är det sommarkläder som gäller. Men ingen klänning än så länge. Först var det golven som verkligen var i behov av rengöring. Med en vecka då det regnat och en löptik som lämnar visitkort efter sig, så kändes det som nödvändigt.

Först skulle JR köra snabeldraken och då satte jag mig ute med hundarna. Kuma hatar draken och jag brukar gå undan med honom. Nu när Turbo löper så är hon lite tetig och rantar efter mig hela tiden.

När även jag gjort mitt och moppat golven satte vi oss ute allihop. Det blev molnigt och så hörde vi åskan långt borta. Men vi gick inte in förrens det började droppa lite väl ihärdigt. Turbo är rädd för smällar och gick in och lade sig under toalettskåpet i badrummet. Att hon är det kan vi tacka smågangsterna i byn vi bodde i, då de slängde bangers in i vår trädgård mitt i natten.

När det sedan började blixtra ute så tilltog regnet och vi är mycket glada att inte ha någon slag av källare.

Det var en riktig flod som flöt på gatan nedanför vårat hus. Nu är ju alla vinbondehus byggda så att vattnet ska kunna rinna rakt genom det. Något som nutidens husägare kanske inte tänker på och därför förvarar en del saker i de gamla vinförråden som kan ta skada.

Vårat hus är ju högt över gatunivå och har ingen källare så vi behöver inte tänka på sådant. Det brukar inte regna länge här nere men när det gör det så blir det rejäla skurar som idag. Kan berätta att våra jeans är riktigt våta nu och får faktiskt hänga kvar ute ett bra tag till. Solen flörtar med oss nu på kvällen och vi återgår till det som var innan regnet.

Såg förresten Sydfranskan utanför sin dörr idag. Någon var och hjälpte henne så hon är ändå på fötter. Men troligtvis har hon feber och är mest sängliggande. Jag har tränat på meningen krya på dig på franska om jag råkar se henne fler gånger och hon tittar mot vår trädgård. Det gjorde hon inte idag.

Snart ny vecka och ny månad. Min månad Maj som är mitt andra namn. Är ju även född i denna månad. På tisdag ska nya direktiv komma från landets regering och hälsominister. Läste även att Gendarmeriet med massor av frivilliga och andra poliser haft kontroll på A9 mellan Beziers och Montpellier. De har haft 197 stycken olika kontrollpunkter för att stoppa bilister. Allt för att hindra semestertrafik och bötfälla de som inte hade med sig de intyg som krävs för att få köra omkring. 135.- euro kostar det att bryta mot reglerna. En liknande insats har gjorts på A75 och det är en icke betalväg som många kör ner till Medelhavet.

Så gick denna dag och den var ju rätt bra ändå. Det är skönt med trädgård.

4 svar på ”Sol och åskoväder

  1. Mycket vatten utanför på er gata.
    Tycker så synd om Turbo att hon är rädd när det smäller.
    Det var kontroller som heter duga det. Rejäla böter också.

  2. Vilka ligister att skrämma Turbo på det där viset! Fy tusan…
    Det var några ungj-lar som slängde in en smällare på vår balkong när vår katt Megasen satt där ute. Men hon hade inte vett att bli rädd ändå 😉

    Ha en fin start på veckan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: