fbpx
Sköna Maj

Sköna Maj

Månaden har verkligen visat hur vädret ska vara för värmen har bara stigit för var dag. Strumpor, västar och långärmade tröjor har vi plockat undan. Hoppas de inte behöver tas fram på ett bra tag. Vi äter lunchen ute under parasollet och vid vårat provisoriska bord. Härligt att äta utomhus. Maten smakar så mycket bättre tycker jag.

Det enda arbete vi gjort idag var att göra rent golven och nu är alla små röda prickar borta. Lite lugnare på löparfronten har det också varit. Bra för våra nerver. Sydfranskan har varit ute och sopat sin trappa så det är nog på bättringsvägen där också. Därför känns allt mycket roligare idag än förra veckan. JR har läst sin bok av Björn Ranelid och jag har fört en diskussion på facebook. Väldigt givande i mitt tycke och intressant i många hänseenden.

Vätska är viktigt när det är +25 och hundarna är duktiga på att dricka vatten. Idag kom även våra närmaste grannar hem och jag hoppas innerligt att BollKalle ska gå till skolan efter den 11:e maj. Grundskolan öppnar då och man ska ha klasser med 15 elever i varje. Så borde det nog vara alltid även i Sverige. De yngsta behöver inte ha munskydd men de i högra klasser måste ha det. Men det är frivilligt att skicka sitt barn till skolan då det kan tillhöra en riskgrupp eller föräldrarna kanske gör det. I nästa fas öppnar gymnasieskolorna och det blir omkring den 15:e maj tror jag de skrev. Alltefter som föräldrarna kommer tillbaka till sina arbeten måste skolorna öppna.

Sakta, sakta kommer allt igång och det gäller att fortfarande vara noga med handtvätt och att hålla avstånd. Tycker nog att i vår by verkar de flesta ha hållit sig till Mairens direktiv och regeringens. Men vi tillhör även ett grönt område med få döda och få inlagda på sjukhus.

Vi är ju lyckligt lottade som kan hålla oss i trädgården och vara utomhus. Så att hålla avstånd är ju inget problem för oss. JR har ju kört med hemtillverkade munskydd sedan länge och plasthandskar, men nu ska vi ju få munskydd av tyg. Fast jag kan nog tycka att ett tillverkat av hushållspapper som man sedan kastar är nog så bra.

JR är förväntansfull då det är ett paket med äkta träskor från Vollsjö på väg ner till oss. Klart en skånepåg måste ha träskor. Jag har ett par också men använder inte dem så ofta då jag har så svårt att gå med något som har klack. Eller svårt att gå har jag väl inte men det gör ont i ankeln. Har jag på mig platta sandaler eller skor är det hur skönt som helst.

Morgondagen vet jag inte mer om än att en maskin lakan ska köras och sedan vaja på klädstrecken och jag ska klippa en del i rabatten vid levendlarna. Det luktar lavendel om våra golv nu efter dagens moppning. Nya lakan i sängen väntar ikväll.

Livet är bra vi mår bra och det hoppas jag ni också gör.

 

5 svar på ”Sköna Maj

  1. Tycker som du om att äta utomhus. Konstigt nog finns det flera i min närhet som inte alls förstår charmen med det.

  2. Föredrar att äta i husbilen. Vi äter ju inte middag förrän vid sjutiden på kvällen och då är det ännu rätt så kallt här. Lunch äter vi aldrig.
    Så härligt att ni nu har det så varmt och skönt.

  3. Ja, vi mår bra och det är ju huvudsaken. Sen att vi får komma ut lite grann nu också gör läget mer uthärdligt 🙂

    Ha en fin start på veckan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: