Vi börjar öppna upp

Luften känns nästan annorlunda nu efter beskedet att den 11/5 ska vi få röra oss inom ett större område. Bra för oss konsumenter och bra för alla affärer. Avstånd och munskydd gör att jag känner mig säker. Men vi har inte fått några ännu. Många som har rörelser som B&B eller sommarhus här nere är aningens nervösa ikväll. Det franska parlamentet ska rösta angående turismen som är en stor inkomstkälla här nere.

Antingen blir det karantän i minst fjorton dagar eller längre ju äldre man är. Man kan bli placerad i ett avsett läger för det eller så i hemmet. Denna karantän innebär att man inte får gå utanför dörren ens för att handla eller gå till apoteket. Eller så kommer detta endast att gälla för de som kommer utanför schengenområdet. Skulle inte vilja vara engelsman i något av fallen. Efter brexit tillhör de inte schengen och att kvista ner till sitt sommarhus blir en krånglig historia.

Ska bli intressant att se vad det blir för beslut .

I dag behövde vi fylla på förråden och naturligtvis även årets första rosé. Mesta tiden idag tillbringade vi under parasollet. Men jag har faktiskt klippt rabatten ner mot grinden och JR fyllt på jord på baksidan.

Tur att vi får skugga på framsidan på eftermiddagen för då blir det inte kokhett i sovrummet. Inatt hade vi +16 och täcke var rätt onödigt att ha på sig. Turbo tycker att det är varmt och sover i badrummet under skåpet. Svalt och skönt antagligen.

Funderade lite på om JR får cykla och handla efter den 11:e? Ska lyssna runt lite bland andra exilsvenskar. Det hade underlättat om han får göra det. Bara det att få färskt bröd varje morgon hade varit gott. Köerna vid bagaren kanske blir kortare så det inte tar så lång tid. Idag har ett par bilar stannat vid grönsakstanten och köpt lådor med frukt. Troligtvis stamkunder och snart får hon slå upp garagedörrarna till sin försäljning. Då blir det lite mer liv och rörelse på George Clemensou.

Jag har tvättat lakan idag och nu doftar de gott i skåpet. Som sagt så känns det nästan som vanligt igen. Men bara nästan.

  7 reaktioner på “Vi börjar öppna upp

 1. evadramin
  maj 4, 2020 kl. 20:51

  Blir väl så skönt nu när ni får röra er lite mer fritt. Vad du måste ha saknat nybakat på morgonen. Hoppas att du får det med det snaraste.
  Storbritannien omfattas fortfarande som medlemmar i Schengen liksom även Norge gör. Ett EU beslut.

  • maj 5, 2020 kl. 02:07

   Pratade med vår elektriker Gary som är engelsman och han har fått annan information. De måste ha visum till EU och det är problematiskt.

   • maj 5, 2020 kl. 10:30

    Sista ordet är nog inte sagt där. Det ligger i EU-ländernas intresse också att ha ett bra flöde till och från EU. Gissar att det kommer att likna det som gällt/gäller för norrmännen.

 2. boihusbil
  maj 5, 2020 kl. 11:40

  Jag känner att det svåraste för mig blir att lita på normalläget igen. Kommer nog inte vara lika kramig som jag varit förut. Hålla avstånd kommer jag fortsätta med. Som astmatiker är jag rädd för att bli sjuk. Inte för att dö, men för att vara så sjuk som risken finns att jag blir. Hoppas vi alla kan känna en trygghet i takt med att allt öppnar upp igen.

  • maj 5, 2020 kl. 11:59

   Undrar bara vad det nya normala kommer att bli?

 3. maj 5, 2020 kl. 12:00

  Visst är det skönt att det öppnas upp. Att bara få gå på en morgonprommis känns underbart! (Trodde väl aldrig att jag skulle skriva så, morgonen är inte min bästa tid om man så säger… 😉 ).
  Reglerna ändras mest hela tiden så det är inte helt enkelt att veta vad man får göra och när man i såna fall får göra det…

  Här har täckena åkt ut från lakanen och fläkten i sovrummet har fått komma upp från garaget. Det blir varmare och varmare… (Och vår AC är paj…).

  Ha det gott!

  • maj 5, 2020 kl. 12:07

   Ja det är lite jobbigt att inte veta vad som gäller. Värmen är här och idag tänker jag passivitetsträna hundarna i trädgården. 🌞⛱

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: