fbpx
Väderflow

Väderflow

Kunde det bli varmare? Svaret är ja. Ett högtryck har placerat sig över oss och det är bara att ta det lugnt. Därför har vi kört planeringssamtal ute vid den blivande uteplatsen. Hade funderingar på en sak som vi nu skjuter på framtiden och till en annan plats. Istället skulle vi köpa något annat, men kom fram till att JR bygger ett. Nå vad då undrar ni? Vi behöver lite bättre privatliv vid vår uteplats och då ska något byggas upp där som inte tar för stor plats. Vi börjar lite lätt precis i hörnet där fimpan och co brukar stå och kika in. Matro är det vi är ute efter just nu.

Tror vi hittade den ultimata lösningen och även hur vi ska ha poolen och uteköket. För att inte tala om pergolan med antingen wisteria eller bignone. Där har jag inte bestämt mig utan det hela beror nog mest på vad vi får tag i tror jag.

Där stannade vi och lade upp en ostbricka till lunch. Det är väl så man gör vid möten och som avslut när man nått fram till en bra lösning?

Inte många foton på Turbo idag då hon lade sig på andra sidan trappan och där blev hon i princip hela dagen. Jag körde en maskin tvätt och den tvätten var snabbt torr. Vårt fina mullbärsträd börjar se riktigt trevligt ut och snart har vi en fin skugga på uppfarten. Rosorna behöver ingen närmare presentation för de två buskarna har formligen exploderat.

Det har börjat bli lite aktiviteter hos grönsakstanten och jag tror att hon öppnar sin grönsaksmarknad på måndag. Kan bli trevligt med lite liv och rörelse på andra sidan gatan igen.

Så var det ligisterna på andra sidan huset då. Fick tips på honung på fat eller sockervatten på fat. Kan vara jättebra om man inte har hundar som äter allt. De skulle äta upp allt inklusive myrorna. Därför har vi beslutat att inget mer gräsfrö ska sås på ett bar tag och jorden ska blötas ner varje dag. De ska hitta andra födointag någon annanstans. Gärna hos grannen 🙂

Innan middagen för hundarna låg Turbo ute och bara tittade på härfågeln som landade på gräsmattan. Jag smög försiktigt fram till fönstret och javisst där flög den iväg. Där vid den blå pilen flyger den och klickar man på fotot ser man den tydligare.

Den ser helt galen ut och påminner om fågeln vi brukar se på Julafton där Kalle Anka är ute på fotosafari. Det roliga är att Turbo inte flög upp för att jaga bort den. Vi ska ju samsas här.

Jag tog fram bordsfläkten igår kväll och det gjorde att vi sov som stockar inatt. När det är nästan tropisk natt så gäller det att få det svalt i sovrummet. Tror den får stå på inatt med.

Hoppas alla får en fin torsdag för det är ju i morgon !

 

13 svar på ”Väderflow

 1. Trevligt med planeringsmöte med god avslutning.
  Vad det växer fort hos er nu.
  Inte fel med en fläkt när det är varmt. Men har ni ingen AC?

 2. Vi har också hämtat upp fläkten till sovrummet, men ännu så länge har vi inte behövt köra den. Det hjälpte mycket att ta bort täckena ur lakanen 🙂

  Ha en fin dag!

 3. Nog såg jag er pippi, men ska kolla upp Google, hur den ser ut på riktigt. Här har vi 14 grader och det är så skönt. Vi har börjar packa, åker hem på lördag, nu har jag varit här så där 10 veckor och jag vill hem och dona runt med saker där. Fönsterputs är bokat och min Lina som städar, ska Frasse på spa. Kram

   1. Jag har haft det hemma redan innan allt började. Köpte det när jag fått njuren transplanterad. Efteråt hade jag väldigt lågt immunförsvar, vilket är normalt efter transplantation. Handskar har jag också, köpt en låda för att ha när jag rensar typ nykokta rödbetor. Kram

 4. Jag kan inte trycka ”tumme upp” här inne och jag började titta runt, då slog det mig att jag inte står på din ”Bloggar jag följer.”

   1. Men jag står inte på din lista, kanske därför jag inte kan ”tumma upp” dig inne hos dig. Det får jag göra när jag är inne på läsarna. Du vet där vi ser vilja som har skrivit ett inlägg. Kram 🥀🥀❤️🥀🥀

Kommentera

%d bloggare gillar detta: