fbpx
Tjuvar i trädgården

Tjuvar i trädgården

Som vanligt tog vi en tur i trädgården det första vi gjorde när vi vaknade. Fåglarna kvittrade så jag trodde jag skulle få huvudvärk. Hundarna sprang före och vi lommade efter nyvakna som vi var.

Kuma stod och väntade på oss på udden och tittade menande. Skynda skynda jag har upptäckt något. Där kunde vi se tjuvar som höll på att stjäla alla gräsfrön som JR sådde igår.

Där framför den blå pilen har de radat upp alla frön i en lång rad. Sedan sprang de som galningar med det för att sno med sig allt.

Inte brydde de sig om att de blivit ertappade heller. Hela förbaskade maffian var där och nu måste kommissarie JR komma på vad som skulle göras. Vi gick in och en snabb koll på internet så gick han till attack. Med vattenkannan i högsta hugg och kanelburken osäkrad rusade han ut.

Men vädret har varit onådigt idag då det varit +26 och JR fick ge sig ut och vattna samt strö kanel ikväll också. Kanske blir det en gång till innan vi lägger oss? Vi vill ju inte döda myrorna utan endast skrämma iväg dem. Hoppas detta hjälper.

Annars har jag tränat hundarna i passivitetsträning och det är de riktigt duktiga på. Jag är nöjd med dagens pass.

JR har ju som vanligt inte nöjt sig och han är inte bra på passivitet. Därför greppade han en svamp, diskmedel,hink och fönsterskrapa och tvättade fönstren på utsidan. Det är ju ändå han som smutsat ner dem då han hållit på och slipat väggen för plattorna. Men nu är det så fint. Insidan sköter jag undan för undan vid behov.

Något klart besked om hur det blir från den 11:e maj har vi inte fått. Om det blir karantän för alla turister eller endast för de utanför schengen återstår alltså att se. Det är nu upp till riksdagen att rösta om. Ännu mer väntan för de som gärna vill resa ner till sina hus och de som tänker turista här nere.

7 svar på ”Tjuvar i trädgården

  1. Vilken fräckhet att helt öppet göra så. Undrar om ni inte skulle se till att få bort dom så dom inte letar sig in i huset. Dom är duktiga på att hitta allt som dom kan ha nytta av och även mat.
    Det var ett ansträngande pass antar jag. Du tränade väl tillsammans med dom? 😉

  2. En död myra är en bra myra om du frågar mig. Har slagits mot myror genom alla år, senast häromdagen. Eller om det var häromveckan. Dagarna flyter ihop… 🙂

    Ha en fin lill-lördag! Och du – idag är det internationella öl-dagen, så passa på att inta lite extra B-vitamin 😀

    1. Tack för den påminnelsen 🙏 fick rådet att ställa ett fat med honung eller sockervatten, så får myrorna annat att tänka på.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: