Små saker kan betyda mycket

Idag har JR monterat ett myggnät för fönstret över kökssoffan. Vi hade ett provisorium förra året som hade en förmåga att blåsa ner vid minsta lilla vindpust. Inte roligt tyckte hundarna. Nu har vi ett likadant som i sovrummet och det är en rullgardin man drar ner och sedan kan man ha fönstret öppet hur mycket man vill. Jag är ju den som drar till mig myggen är extra glad för detta skydd. Färre myggbett gör en tanta glad.

Tänkte visa en bild på hur social distansering ser ut, så ingen inte kan säga hur man gör. Kan mina hundar förstå det så borde väl alla människor förstå det också.

Fast vi tillhör ju samma familj och då får vi umgås nära och behöver inte hålla så stora avstånd. Idag har vi haft lite svalare väder och det gör att hundarna är piggare. Lite vind gjorde att de njöt i fulla grad av att vara ute.

Om man står och monterar en kassett så kan det hända att den trillar ut. Men snäll som jag är lunkade jag runt och lyfte upp den till JR. Det händer lite på denna sida också och mer jord har blivit hällt på de ytor där det knappt varit någon. Vi vill ju ha någon slags gräsmatta här och rätt så plan yta. En liten trädgård i trädgården och där plaststolen står ska ju bordet stå med två stolar. Klätterrosor ska få klättra på den gamla järngrinden. Lite insynsskydd men inte instängt vill vi ha det. Obs, myrorna är borta!!!

Idag firar vi krigsslutet och tyvärr blir det inte så mycket firande i år. Det kan vi tacka ett förrädiskt virus för. Men man kan ju fira lite lugnt här hemma ändå. I år är det 75 år sedan Jodl undertecknade kapitulationen och helvetet tog slut. Men nu har vi en osynlig fiende som känns fruktansvärt obehaglig och forskarna har ännu inte hittat ett vapen som kan hjälpa oss att bekämpa det.

Precis som under krig har vi fått ändra våra liv och det är tufft. Men det är bara att kämpa på och försöka glädjas åt allt som ändå är bra. Tänk om vi inte kunde facetajma , twittra, maila osv. hur det skulle vara. Att inte veta hur avlägsna anhöriga har det eller ens lever. Att vi lever just här och nu där vi har möjlighet att få och ge nyheter.

Ha en fortsatt fin helg.

 

  4 reaktioner på “Små saker kan betyda mycket

 1. evadramin
  maj 9, 2020 kl. 10:59

  Det är ett elände med myggbett.
  Så bra att myrorna har försvunnit.
  Man kan ju bara hoppas att det nu inte blir värre med viruset.

  • maj 9, 2020 kl. 11:16

   Vi får hålla tummarna för att det blir en nedgång i sjuka och döda.

 2. maj 9, 2020 kl. 11:09

  Hoppas verkligen att det blir fred i corona-kriget snart också…
  Här får vi i alla fall en betydligt större rörelsefrihet från och med måndag, det ska bli sååå skönt!

  Ha en fortsatt fin helg (som jag snart önskar är över… 😉 ).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: